Starogrčka priča o Titonu na kazališnim daskama

Nakon iznimno uspješne premijere, autorska predstava nagrađivane redateljice Vlatke Vorkapić dolazi pred publiku Teatra na Trešnjevci – CeKaTe.Iako vječni život i mladost možda nikad nisu bili poželjniji nego danas, još uvijek je teško uprijeti prstom u konkretan razlog zašto je tome tako. Ovom intrigantnom temom odlučila se pozabaviti kazališna, filmska i TV redateljica Vlatka Vorkapić, koja se nakon niza uspješnih projekata i u suradnji s Teatrom Erato postavila ‘Titona’. Priča o Eoji, božici zore koja je zbog ljubavi za smrtnika Titona kod Zeusa za njega izmolila besmrtnost, ali je zaboravila tražiti i vječnu mladost, dobro je poznata ljubiteljima starogrčkih mitova, a sada je dospjela i u kazalište.

‘Ljubavna priča Eoje i Titona, njezin rasplet i kraj, najjednostavnije rečeno pokazuje da ljudski život nikad nije samo jedan žanr. Svi mi u životu prolazimo komedije i drame, a ako smo dovoljno sretni, u tragedijama, trilerima ili filmovima katastrofe ne sudjelujemo niti kao statisti sa zadatkom. Eojina greška i previd u želji otvara niz dramaturških mogućnosti za igranje sa žanrovima (kako kazališnim tako i filmskim) kao i njihovo preispitivanje’, izjavila je redateljica Vlatka Vorkapić.

Glavnu ulogu u predstavi tumači Judita Franković Brdar, dok ulogu Titona tumače čak tri glumca – Marko Braić, Vladimir Posavec Tušek i Žarko Potočnjak. Autor glazbe je Stanislav Kovačić, oblikovatelj svjetla i zvuka Milan Kovačević, a za produkciju su zaduženi Lidija Ivanda i Teatar Erato i prijatelji. Predstava ‘Titon’ u kazalištu Teatar na Trešnjevci – CeKaTe počinje igrati 18. veljače.

J. G. / Foto: Ana Šesto


Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,