Što žene čitaju?

Odgovor na to pitanje potražite na književnoj tribini Lumen izdavaštva.
Što žene čitajuKnjiževna tribina ‘Što žene čitaju?’ (o knjigama, ljubavi, chick litu…) održat će se u četvrtak, 26. veljače, (18 sati) u knjižari Arkadija na Jelačićevu trgu u Zagrebu. Sudjelovat će Maša Grdešić, Aleksandra Orlić, Mihaela-Marija Perković i Milena Benini.

Odakle izvire potreba da se odredi, a time i getoizira ženska književnost? Zašto nikad ne čujemo razgovore o muškoj književnosti i muškom pismu? Je li chick noir nasljednik chick lita? Posrijedi su samo neka od pitanja na koja će kompetentno odgovoriti Lumenove gošće.

Književna tribina u Arkadiji završni je događaj Mjeseca Bridget Jones, u kojemu je u organizaciji Lumena proslavljen rođendan Helen Fielding i organiziran nagradni natječaj na temu ‘Bridget trenutak’ (otvoren do 25. veljače). Rezultati natječaja, u kojemu su čitateljice trebale opisati događaj kad su se osjećale najviše slično ili blisko omiljenoj junakinji chick lit literature, bit će objavljeni na književnoj tribini, uz dodjelu nagrada.

U rođendanskom tjednu Helen Fielding, koji traje do 26. veljače, svaki kupac jedne od njezinih knjiga (‘Dnevnik Bridget Jones’, ‘Bridget Jones – Na rubu pameti’ i ‘Bridget Jones – Luda za njim’) dobiva Lumen rokovnik i uživa u drugim pogodnostima u svim knjižarama Školske knjige.

J. M.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,