Suzana Bosnić Majcenić: Tolba

‘Tolba’, prvi roman autorice Suzane Bosnić Majcenić, bit će predstavljen u ponedjeljak, 11. svibnja, u 19 sati u zagrebačkom Vinyl baru.

Suzana Bosnić-Tolba 2Suzana Bosnić Majcenić piše kratke priče, koje su tijekom godina objavljivane u književnom časopisu Tema, časopisu za književnost Quorum i zbirci kratkih priča ‘Krom i Pakao’ (CeKaPe, 2012.).

Prva zbirka priča ove talentirane novinarke i spisateljice ‘Pod zemljom u velikim cipelama’ izašla je u lipnju 2013. godine, u izdanju nakladničke kuće Funditus.

Koje se mračne tajne kriju iza neobičnog imena Tolba, i kakav je to svijet magičnog realizma u koji nas vješto uvlači autorica romana, doznat ćemo u ponedjeljak u Vinylu. Uz Suzanu Bosnić Majcenić, ponešto o knjizi i njezinu radu reći će i književnik Roman Simić Bodrožić, Ana Živković i urednica knjige Tajana Obradović.

‘Jedna od onih knjiga koje vam oduzmu dah, ostave vas bez riječi i nastane se u mislima. Mediteran noir autoričina je inspiracija, bizarnost ljudskih postupaka okidač, a snena, nadrealna, iščašena stvarnost koju gradi u ovoj knjizi vir je koji će vas povući i iz kojeg ćete teško izaći isti.’
Tajana Obradović

R. C.  / Foto: Funditus


Pročitajte još: Suzana Bosnić i Julijana Matanović u Ženskoj priči


 

Tagged: , , , , , , , , , , ,