Sve za Nju: Dodjela Nagrade VAM za 2016.

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Sve za Nju je dodijelila je Nagradu Vesna Andrijević Matovac (VAM) za 2016. godinu pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Gradske skupštine Grada Zagreba. Dodjelu je podržao i Gradonačelnik Grada Zagreba. Nagrada je dodijeljena po šesti put, ovoga puta Ljiljani Pranjić.

Ljiljana osobnim primjerom autentično svjedoči da je karcinom dojke kronična bolest zahvaljujući suvremenim metodama liječenja i njezinoj posvećenosti i suradljivosti.

Svoju životnu priču puno je puta podijelila u javnosti, pri čemu je postala uzor brojnim ženama kojima ulijeva hrabrost, optimizam i motivaciju da dignu glavu i bore se za sebe. Sudjeluje u programima udruge, inicira ih, a neke i sama provodi i time promiče važnost psihološke pomoći, edukacije u liječenju, oporavku i podizanju kvalitete života oboljelih žena.

Svečanost dodjele Nagrade uveličao je i Gitaristički orkestar GU Elly Bašić u kojem sviraju ponajbolji učenici iz klase profesora Ante Čaglja.

Posebno ohrabrujuće i tople riječi uputili su govornici: izaslanik predsjednice Tomislav Madžar, izaslanik premijera, ministar zdravlja Milan Kujundžić i izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Ana Stavljenić Rukavina. Nagrađena Ljiljana Pranjić toplo je pozdravljena od svih prisutnih, osobito od brojnih oboljelih žena i korisnica Centra za psihološku pomoć Sve za Nju. Nakon dodjele, održan je prigodni domjenak u Palači Dverce.

J. D.


Bruno Šimleša: Nagrada udruge Sve za nju
Tagged: , , , , , , , ,