Svečana premijera Američkih varalica

U prepune dvije dvorane zagrebačkog kina Cineplexx Centar Kaptol održana je dugoočekivana svečana premijera najnagrađivanijeg filma godine – ‘Američki varalice’.Američki varalice-premijeraDa film plijeni pozornost kako medija i publike tako i domaćih zvijezda potvrđuje činjenica da su mnoge od njih došle među prvima u Hrvatskoj pogledati novo ostvarenje redatelja Davida O. Russella koji je prošloga tjedna ušao u povijest Akademije kao prva osoba u povijesti kojoj je uspjelo dvije godine za redom snimiti film koji je nominiran u sedam najvažnijih kategorija za Oscara – film, redatelj, glumac, glumica, sporedni glumac, sporedna glumica i scenarij. Prošle je godine to uspio s filmom ‘U dobru i zlu’ (‘Silver Linings Playbook’), a ove upravo s ‘Američkim varalicama’.

U filmu ‘Američki varalice’ glavne su uloge ostvarili Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper i Jennifer Lawrence – svi redom nominirani u svojim glumačkim kategorijama za prestižnu nagradu Oscar. Glumice Amy Adams i Jennifer Lawrence već su osvojile nagradu Zlatni globus za najbolju glavnu odnosno sporednu glumicu, a također su glavni favoriti i za Oscara. Osim tih nagrada, film ‘Američki varalice’ osvojio je nagradu Zlatni globus za najbolji film godine, a još prije mjesec dana Udruženje kritičara New Yorka također ga je proglasilo najboljim filmskim ostvarenjem 2013. godine.

‘Američki varalice’ u domaćim kinima pretpremijerno se započeo prikazivati ovoga vikenda i to uglavnom na po jednoj projekciji dnevno u Cineplexx i CineStar kinima. Tijekom tri dana prikazivanja u izrazito ograničenoj kino distribuciji film je pogledalo nešto malo više od 4.500 gledatelja što je fantastičan rezultat i najbolji pokazatelj da domaća publika izrazito cijeni kvalitetne filmove.

Film u redovitu kino distribuciju stiže ovoga četvrtka, 23. siječnja.

Pročitajte još:  Upoznajte Američke varalice

 

 

 

 

 

 

Tagged: , , , , ,