Svi putevi vode na 19. Motovun Film Festival

U prodaji su najjeftinije ulaznice za omiljenu ljetnu destinaciju mnogih filmofila – Motovun Film Festival! Devetnaesto izdanje počet će 26. srpnja te u narednih pet dana i noći ispuniti platna s šezdesetak projekcija, prikazati petnaestak filmova u tri programa zemlje partnera Italije, ponuditi besplatan smještaj u kampu te nakon 30. srpnja nastaviti širiti filmsku vibru i preko motovunskih zidina.MotovunIma jedan grad na kojemu se svake godine u zadnjem tjednu srpnja populacija naglo poveća, naboj pozitivne energije poraste, vremenska ograničenja nestanu, a živa na ljestvici konzumacije dobrih filmova poskoči. Ime grada je Motovun, a razlog je Motovun Film Festival. U odabiru najboljeg načina da pogledate filmove koji vas zanimaju pomoći će vam četiri vrste kompleta ulaznica – vremenom, mjestom i cijenom prilagođene posjetiteljima Motovuna. Komplet Sve po 15 kn najnježniji je prema vašem džepu jer za samo 15 kn po karti nudi 10 ulaznica za filmove po izboru. Prilika da za 150 kn pogledate deset hit filmova pod zvjezdanim nebom traje do 30. lipnja, stoga ju zgrabite što prije! Osim Sve po 15 kn, tu su Veliki komplet (10 ulaznica) i Mali komplet (5 ulaznica) za ljubitelje projekcija u kinu Trg, a za ranoranioce su pripremljeni Jutarnji komplet, koji pokriva svih deset projekcija u Kinu Bauer od 10 do 14 sati. Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti preko servisa Ulaznice.hr ili na ovim prodajnim mjestima. Kupnjom bilo kojeg od navedenih paketa kupac ima besplatan smještaj u festivalskom kampu.

U slučaju da cijene ulaznica i besplatan kamp nisu dovoljna motivacija za penjanje na brdo filmova, evo, još malo motivacije. Jedna od projekcija za koju će se zasigurno tražiti karta više je premijera dokumentarca o legendarnom Iggyju Popu ‘Gimme Danger’ (J. Jarmusch, SAD, 2016.). Tu je i pobjednik Berlinalea ‘Gori more’ (G. Rosi, Italija, Francuska, 2016.) koji donosi pogled na aktualnu migrantsku krizu iz perspektive 12-godišnjeg dječaka, a valja spomenuti i neobičnu humorističnu dramu ‘Tangerine’ (Sean Baker, SAD, 2015.), film koji je svoju premijeru doživio na ovogodišnjem Sundance Film Festivalu, a zanimljivo je da je u cijelosti sniman mobitelom.

U suradnji sa zemljom partnerom Italijom, MFF donosi čak tri programa. Prvi je posvećen petorici najboljih talijanskih redatelja današnjice i od svakoga će biti prikazan po jedan film. Filmovi izvučeni sa samog dna čizme bit će predstavljeni u programu ‘Talijanski Jug’ dok će vas izbor filmova u ‘Italija se smije’ nasmijati do suza. Na pitanje Gdje ste bili 2016.? svatko će jednostavno odgovoriti ‘U Motovunu!’,, ali ne dajte se zbuniti istoimenim nazivom programa koji će se posvetiti temi jačanja desnice u zemljama središnje Europe.

MFF


18. Motovun-nagrade
18. Motovun: Film Wakhan osvojio Propeler
Tagged: , , , , ,