The Beatles: A Hard Day’s Night u kinima

Tvrtka Blitz-CineStar u suradnji s Blitz film i video distribucijom te tvrtkom Nexo Digital na kino platna donosi poznati film o kultnoj grupi The Beatles ‘A Hard Day’s Night’.BeatlesFilm je snimljen 1964. godine kad je grupa doživ­jela planetarni uspjeh nakon sedam godina zajedničkog glazbenog stvaranja. Osim po glazbi koja je pokrenula potpuno novi smjer u kulturi, poznata čet­vorka ostat će zapamćena i kao prvi bend u kojem su do izražaja došle oso­bnosti svih članova.

Na ljestvicama u Ujedinjenom Kraljevstvu, njihov prvi single ‘Love Me Do’ ušao je među prvih dvadeset, drugi single ‘Please Please Me’ dosegnuo je drugo mjesto, a do kraja 1963. godine imali su tri broj jedan singla te broj jedan album na ljestvicama. Na američko tržište i na na prvo mjesto ame­ričke top liste singlova probili su se hitom ‘I Want To Hold Your Hand’ i ostali zapamćeni kao jedan od najslavnijih bendova u povijesti glazbe.

Početkom 1964. godine The Beatles su započeli snimanje filma koji je prikazivao njih osobno te bio fokusiran na glazbu koja je pomicala granice, ali i na histeriju koju je pojava glazbenika izazivala diljem svijeta. Beatlemanija je vladala cijelim svijetom, a bend je bilježio najveće prodaje singlova ikada. Na samom kraju snimanja filma nedostajala im je naslovna pjesma. Za vrijeme cjelonoćnog snimanja u studiju, bubnjar Ringo Starr je taj posao nazvao ‘A Hard Day’s Night’. Johnu Lennonu i Paulu McCartneyu toliko se svidjela ta izjava da su napisali istoimenu pjesmu koja je i danas jedan od njihovih najpozna­tijih hitova.

The Beatlesi su postali najpoznatiji bend u povijesti, započela je kulturna i glazbena revolucija, a film ‘A Hard Day’s Night’ toliko ih je približio pub­lici da su svi mislili kako poznaju Johna Lennona, Paula McCartneya, Georgea Harrisona i Ringa Starra.

Remasterirani film, kojem je ponovo obrađena slika i zvuk kako bi se mogao prikazivati na velikim platnima suvremenih kina, samo 13. siječnja možete pogledati u CineStar kinima. Za sve vjerne fanove benda, ovo je odlična prilika da ga dožive u sasvim drugačijem ambijentu te da uz nezaboravne hitove provedu ugodnu večer.

B. L.

Tagged: , , , , , , , , ,