The National na Filmomaniji

Jedan od najatraktivnijih naslova na predstojećoj MAXtv Filmomaniji 7 svakako je dokumenatrni film ‘Mistaken for Strangers’.

Mistaken for StrangersSedma po redu revija dobrog filma, MAXtv Filmomanija koja se održava od 19. do 29. rujna u kinu Cineplexx Centar Kaptol samo što nije počela, a jedan od najatraktivnijih naslova koji će se prikazati je i dokumentarni film o svjetski poznatoj glazbenoj skupini The National koja u Hrvatskoj ima veliki broj obožavatelja.

Riječ je o filmu ‘Mistaken for Strangers’ kojeg je režirao Tom Berninger, devet godina mlađi brat pjevača skupine The National, Matta Berningera. Film je do danas prikazan na mnogim uglednim festivalima kao što su Tribeca Film Festival, HotDocs Film Festival i Sydney Film Festival, gdje je uglavnom ispraćen ovacijama publike i hvalospjevima kritike.

‘Mistaken for Strangers’ domaća će publika imati prilike isključivo vidjeti na nadolazećoj MAXtv Filmomaniji 7 u kinu Cineplexx Centar Kaptol i to u sljedećim terminima: četvrtak, 19. rujna u 19 sati, subota, 21. rujna u 19 sati, nedjelja, 22. rujna u 21 sat, utorak, 24. rujna u 19 sati

O filmu:
Godina je 2010. i bend The National se sprema na svoju najveću međunarodnu turneju do sada, promovirajući novi album ‘High Violet’. Pjevač Matt Berninger poziva svog mlađeg brata Toma da ide s njima na turneju u svojstvu pomoćnog osoblja. Tom, heavy metalac i autor horor filmova kojemu nije jasno zašto je bend njegovog brata uopće popularan, odlučuje ponijeti kameru i snimiti dokumentarac o bendu. Na početku ima punu podršku brata i ostalih članova, no nedugo potom počinje ugrožavati svoju poziciju zabušavajući na poslu, opijajući se i sukobljavajući se s bratom i ostatkom benda. Film koji će naposljetku napraviti je urnebesan i dirljiv pogled na dva veoma različita brata, te pomaknut portret popularnog benda.

Continental Film

Tagged: , , , , , , , ,