This Far: Svi albumi Sade na jednom mjestu

Grupa Sade objavil je poseban box ‘This Far’. Sada je njihovih šest studijskih albuma remasterirano i objavljeno na 180-gramskim vinilima. U jednom boxu su: ‘Diamond Life’ (1984), ‘Promise’ (1985), ‘Stronger Than Pride’ (1988), ‘Love Deluxe’ (1992), ‘Lovers Rock’ (2000) i ‘Soldier Of Love’ (2010).Slavna četvorka: Sade Adu (vokal), Stuart Matthewman (saksofon/gitara), Andrew Hale (klavijature) i Paul Spencer Denman (bas), proveli su vrijeme u legendarnom Abbey Road studiju.

Pri masteringu im se pridružio Miles Showell i dugogodišnji koproducent banda Mike Pela. Audio materijal je prebačen s originalnih studijskih snimaka Sade.

Tijekom sjajne karijere Sade, ovih je šest albuma prodano u više od 60 milijuna primjeraka što im je osiguralo i platinaste naklade te rasprodane turneje.

Singlovi kao što su: ‘Your Love Is King’, ‘Smooth Operator’, and ‘By Your Side’, bili su #1 na top ljestvicama albuma diljem svijeta. Sade su inspirirali mnoge glazbenike te su osvojili nekoliko nagrada Grammy, MTV Video Music Awards i BRIT Award.

Njihove su klasike, semplirali i obradili mnogi glazbenici, primjerice: Deftones, Donna Summer, Frank Ocean, Herbie Hancock, Jason Mraz, Lauryn Hill, LeAnn Rimes, Marsha Ambrosius featuring Dr. Dre, Prince, The 1975, Tori Amos i You + Me.

Iza njih je puno zadivljujućih brojki i uspjeha. Među njima je svakako i turneja iz 2011. na kojoj su održali 106 koncerata i na kojoj ih je vidjelo čak 800.000 obožavatelja.

M. R. / Foto: Patrick Demarchelier

Tagged: , , , , , , ,