Tjedne novosti s Radija 808

U prvi ovogodišnji proljetni tjedan zagrebački Radio 808 ulazi s albumom tjedna kalifornijskog indie-electro banda The New Division, ‘Together We Shine’.

Radio 808-Album tjednaThe New Division, usputni studentski projekt koji je prerastao s vremenom u ambiciozan electro-rock sastav na tragu Joy Divisiona i New Ordera, pokrenuo je 2005. godine povratnik iz Urugvaja, pjevač i producent John Kunkel.  Drugi album ‘Together We Shine’ predstavlja logičan nastavak hvaljenog prvijenca, na njemu je produbljena višegodišnja suradnja The New Division i Keep Shelly In Athens, a zapaženu ulogu odigrao je i gostujući gitarist Dave Keuning, posuđen iz The Killersa. Naši favoriti s kojima ‘Together We Shine’ ulazi u Album tjedna su  ‘Stockholm’, ‘Honest’, ‘Lifted’, ‘Shine’ i ‘Bright Morning Star’.

U ‘Domaćem radu’ kroz ovaj tjedan u 11.15 sati bit će predstavljena kompilacija ‘Balkan Under The Radar Vol.2: The Black Wave’. Novi balkanski ‘crni val’ koji sačinjava 39, ponajprije srpskih izvođača, friško je izdanje nezavisne diskografske kuće Black Planet Records iz Niša, dostupno i za besplatan download preko Bandcampa.

Svakako ne propustite i tjedni Top 20 chart svakog petka u 14 sati u kojem možete putem web stranice glasati za svoje favorite te svaki tjedan osvojiti jedan od vrijednih CD-a koje poklanja Universal Music Hrvatska. Ovog tjedna podijelit će soundtrack filma ‘Divergent’ koji 27. ožujka stiže u domaća kina, a na čijoj se glazbenoj listi nalaze izvođači poput Ellie Goulding, Zedda, Woodkida, Snow Patrol, Banks, Kendricka Lamara s Tame Impalom…

Prošlotjedni broj 1, pjesmu ‘Pseudologia Fantastica’ grupe Foster The People, kao i cijeli Top 20 chart možete preslušati na Digsterovoj playlisti. Pregledajte Album tjedna i tjednu top listu Top 20 chart!

Ljubitelji elektronske glazbe emisiju ‘Zero Show’ će od ovoga tjedna moći slušati u novom terminu, svake subote od 21 sat, a u prvom novom terminu urednik Jan Kinčl Zero emitirat će intervju s dva njemačka producenta, s Romanom Flugelom te Janisom, jednim od osnivača labela House Is Ok koji će predstaviti svoju novu ploču. Jana će u našem studiju posjetiti i Homeboy koji će uživo odvrtiti svoj DJ set.

Travanj 2014. godine u Zagrebu će biti obilježen jazz događanjima okupljenima pod zajednički nazivnik ‘Jazz Appreciation Month’. Tijekom tog mjeseca održat će se niz događanja koja organizira udruga Jazzart s partnerima. O  cilju globalne JAM inicijative te o svim jazz događanjima koja nas očekuju u idućem mjesecu razgovaramo u emisiji ‘Jazz Connections’ u nedjelju u 20 sati s jazz vokalisticom i predsjednicom udruge Jazzart, Majom Savić.

Radio808

Pročitajte još: Radio 808: Album tjedna

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,