Tjelovježba i zdrav jelovnik

Sojini smotuljci punjeni dimljenim tofuom, rižoto od tri vrste žitarica, brancin s pireom od mrkve i chia sjemenki, crumble s jabukama i detox smoothie napitci – sve to samo je dio ponude novog Healthy Fitness jelovnika koji je hotel Arcotel Allegra osmislio u suradnji s Marijem Valentićem.Mario Valentić-HealthyFit‘Mario je na savršen način povezao tjelovježbu, zdravu hranu i disanje, tri osnovne komponente dobrog i zdravog života. Ovo je odlično mjesto za ljude kao ja koji teže zdravom stilu života. Sve iz njegova jelovnika veoma je ukusno, vidi se da su svi sastojci birani s posebnom pažnjom i ono što je jako bitno – sezonski su’, rekla je Almira Osmanović.

Novi osebujni Healthy Fitness jelovnik, koji možete konzumirati u ugodnom ambijentu restorana Radicchio i Joe’s bara, bazira se na svježem mesu isključivo hrvatskih dobavljača, svježoj jadranskoj ribi, jelima karakterističnim za vegansku kuhinju, laganim desertima te zdravim i detox smoothie napitcima – sve uz dodatak tzv. super namirnica.

Osim zdravog menua, koji je Mario osmislio u suradnji s hotelom, naglasak je stavljen i na druge pogodnosti, poput mogućnosti grupnog i individualnog vježbanja u centru HealthyFIT by Mario Valentić.

‘Ljudski organizam mora biti u ravnoteži s prirodom da bi čovjek bio sretan i zdrav. Simbioza vježbanja, pravilne prehrane te pozitivno duševno stanje koje uključuje druženje s pozitivnim ljudima, neprekidno učenje odnosno osoban rast i razvoj – to su tri komponente koje čine zdrav i izbalansiran organizam. Baš sam zbog toga cijeli svoj HealthyFIT centar opremio s onim što ja zovem fitness igračke: tu su trampolin, TRX i pedalo, provodim i grupne programe koji uključuju bodyweight i pilates te jutarnje vježbe, a svemu sam dodao tzv. relax zonu s masažama koja korespondira s trećom komponentom zdravog tijela s obzirom da ga smiruje’, objasnio je Mario Valentić.

Na taj je način hotel Arcotel Allegra postao mjesto u kojem možete konzumirati balansirane i zdrave obroke, vježbati uz super trenera i nakon toga se opustiti na izvrsnoj masaži. Cilj ove suradnje je konstantan razvitak hotelske ponude u smjeru zdravlja, što u konačnici predstavlja i daljnji doprinos temi održivosti koja je već neko vrijeme važna stavka u načinu na koji Arcotel Allegra posluje.

‘Healthy Fitness jelovnik i centar HealthyFIT by Mario Valentić samo su početak novoga Arcotelova Healthy koncepta. Naš idući korak je razvitak ponude zdravih doručaka, a radimo i na posebnim paketima koji će osim smještaja u hotelu te konzumacije zdrave hrane uključivati pješačke ture po Sljemenu, dakle puno vježbe i kretanja. Neće biti zapostavljeni niti ostali segmenti hotelske ponude, pa ćemo tako gostima koji kod nas održavaju seminare nuditi healthy pauze za kavu u koje će osim zdravih zalogaja biti uključene kratke vježbe istezanja u suradnji s Marijem’, rekla je Ljiljana Mikić, generalna menadžerica hotela Arcotel Allegra Zagreb.

L. P.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,