Tjestenine PaštaRIa: Pusti pašti na volju

Tjesteninu možete pripremiti na nebrojeno načina, no samo je jedna PaštaRIa koja će zavesti vaše nepce i učiniti da se jedan običan, brzo pripremljen ručak pretvori u pravi gurmanski doživljaj. U to su se uvjerili svi koji su posjetili zagrebački Sherry’s Wines & Bites bar i uživali u tipičnim mediteranskim okusima i nešto neobičnijim varijantama, ali s PaštaRIjom u glavnoj ulozi.PaštaRIa Iza ovog vrhunskog domaćeg brenda stoji PIK Rijeka, poznato ime među ljubiteljima kvalitetne tjestenine s tradicijom dugom 65 godina.

‘Ljubav prema pašti započela je prije više od 170 godina, kad su u Rijeci postavljena prva manufakturna postrojenja. To je ujedno bio početak proizvodnje tjestenine u Hrvatskoj, a Riječka tjestenina postala je simbolom tradicije i kvalitete. Te iste vrijednosti vrhunske kvalitete i duge tradicije prenijeli smo i u svježe redizajniran brend PaštaRIa’, ističe Izabel Dejhalla iz PIK-a Rijeka.

Penete, vijke, šurlice, šubiote, puže, leptire ili špagete od najbolje durum pšenice, jaja ili obogaćene špinatom i rajčicom od sada možete pronaći u novom pakiranju i pod novim zvučnim imenom PaštaRIa koji budi maštu i otvara apetit.

‘Kombinacijom tradicije i življeg identiteta dosjetili smo se imena PaštaRIa i slogana ‘Pusti pašti na volju’. Drago nam je da smo imali priliku ući u tvornicu, vidjeti kako se radi pašta i testirati što ljudi misle o njoj. Znakovito je da su svi oni koji su ju probali rekli da im je PaštaRIa tjestenina bolja od nekih jakih internacionalnih brendova. To znači da tradicija zaista ima pokriće i željeli smo lojalnost lokalnog tržišta preseliti na nacionalnu razinu. Stoga pozivam sve da kupe PaštaRIa tjesteninu i dopuste joj da ih zavede kvalitetom i okusom’, rekao je Karlo Stojčević iz agencije Red Point koja je zaslužna za kreativno rješenje i rebranding.
Redizajn i novi asortiman na najbolji mogući način reflektiraju kulturu konzumiranja tjestenine i sve benefite koje PaštaRIa nudi. Imajući na umu da većina ljudi danas nema puno vremena za kuhanje, a želi pojesti nešto zdravo, u PIK-u Rijeka pobrinuli su se da ručak ili večera koju ćete spremiti od PaštaRIa tjestenine budu pripremljeni brzo i pritom sadrže bogatstvo različitih okusa.

PaštaRIa-Sherrys-promocijaNastala spojem stoljetne tradicije i moderne tehnologije, PaštaRIa se radi od durum krupice koja sadrži i do 50 posto više bjelančevina nego obična pšenica i ne sadrži kolesterol, a njena kvaliteta najbolje dolazi do izražaja u okusu i izgledu. Sušenje na tradicionalan način, na nižim temperaturama, osigurava joj visoke nutritivne vrijednosti.

‘Kako bismo naše goste još bolje upoznali s pravom domaćom paštom, kulinarski ‘dream team’ Sherry’s Wines & Bitesa pustio je ‘pašti na volju’ i u PaštaRIada tjednu od 20. do 30. lipnja pripremio posebni jelovnik u kojem glavnu ulogu igra PaštaRIa sljubljena s izvrsnim vinima. U tjednu posvećenom pašti našem se timu pridružila Dina Krupić, jedna od najpopularnijih kandidatkinja nedavno završenog kulinarskog showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj’. Pozivamo sve ljubitelje tjestenine da nas posjete, a mi garantiramo da će otići zadovoljni. Uz to, svi oni koji dođu na PaštaRIada tjedan i na računu imaju najmanje jednu paštu s jelovnika na poklon dobivaju jedno pakiranje PaštaRIa tjestenine’, kaže Ivana Šeremet, vlasnica ovog vinskog bara.

‘Pripremili smo tri kombinacije različitih vrsta tjestenina. Meni su osobno najdraže šurlice s Čučković kobasicama, pestom od bosiljka, umakom od rajčice, pancetom i ljubičastim lukom. Zatim je tu tjestenina tricolore s rajčicom i špinatom u kremastom umaku od istarske rakovice. I treća kombinacija su lazanje sa sirovim povrćem. Sve to uz još nekoliko drugih kombinacija može se kušati na PaštaRIada tjednu’, rekla je Dina Krupić, nova chefica u Sherry’s Wines & Bites.

‘Sophia Loren jednom je prilikom izjavila da sve što vidimo duguje špagetima. Ja također mogu reći nešto slično, moje tijelo izgrađeno je na pašti, a PaštaRIa tjestenina stvarno je sjajna’, u šaljivom je tonu rekao poznati gastro bloger Domagoj Jakopović Ribafish.

L. P.


Pašta Mašta
Tjestenine Pašta Mašta
Tagged: , , , , , , , , , , , ,