Tradicionalni bakalar u Karaki

Kad imaš karaku nije teško otići do dalekih sjevernih mora po bakalar, iako tom brodu iz slavne dubrovačke povijesti, to nije bila glavna namjena.Ako imaš Karaku u Zagrebu, na svaki Badnjak, unatrag osam godina, to je prilika da pozoveš prijatelje, suradnike i stalne goste, ali i slučajne namjernike na – bakalar.

Suvlasnici Karake: Milovan Dudić i Bruno Elezović; (Saša Horvat opravdano odsutan)

Tako razmišljaju Bruno Elezović, Saša Horvat i Milovan Dudić, suvlasnici ovog zagrebačkog restorana, na svoj način njegujući tradiciju koju je još 1974. godine započeo poznati ugostitelj Pavo Kremanić.O slavnoj prošlosti Karake puno je toga ispričano i napisano, pa ne bismo više o tome ovom prilikom. Samo ćemo pohvaliti vrsni bakalar na bijelo s krumpirom, koji je pripremio kuhar Dudić, i božićne kolače od njegove – punice.

M. T. / Foto: FAMA


Adventski menu u restoranu Karaka

Tagged: , , , , , , , , , , ,