Tradicionalno savjetovanje hrvatskih voćara

Rijetko koja udruga poljoprivrednika ima tako uspješnu dugogodišnju tradiciju okupljanja kao Hrvatska voćarska zajednica, koja i ove godine organizira tradicionalno savjetovanje voćara u suradnji s Društvom agrarnih novinara Hrvatske, uz podršku Hrvatskog agronomskog društva i suorganizaciju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.Ova najznačajnija manifestacija o proizvodnji voća u Hrvatskoj održat će se 3. studenog u Zagrebu, u hotelu International, s početkom u 9.30 sati, a glavna tema na 16. znanstveno-stručnom savjetovanju hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem je ‘Izazovi hrvatskog voćarstva pod utjecajem klimatskih promjena’.

Uz aktualnosti i trendove u sektoru voćarske proizvodnje, u pojedinim sekcijama predstavit će se najnovija saznanja i tehnologije u voćarstvu, s posebnim naglaskom na utjecaj klimatskih promjena u proizvodnji voća te dugoročna vizija razvoja voćarstva u ruralnim krajevima.

Uz brojna korisna i zanimljiva predavanja domaćih i stranih stručnjaka iz svih relevantnih institucija u hrvatskom voćarstvu, na okruglom stolu bit će prilike čuti razna razmišljanja i aktualnosti o voćarskoj proizvodnji, između ostalog i o utjecaju klimatskih promjena u proizvodnji voća, te izazovima koji očekuju hrvatske voćare u budućnosti.

Sudjelovanje se ne naplaćuje, ali zbog ograničenog broja mjesta za sudionike, potrebno je najaviti dolazak na: [email protected], [email protected]

P. R.

Tagged: , , , ,