Trobecove krušne peći na terasi Močvare

Beeeachtung, Achtung: stavite maske na sve prljave misli i dođite u zagrebačku Močvaru gdje vas željno iščekuju Trobecove krušne peći.Nakon online nastupa koji je održan u HUB385 u lipnju napokon će odsvirati pravi koncert pred živom publikom na terasi Močvare.

Uz nove i stare pjesme ovo će biti sigurno jedan od najinteresantnijih koncerata u jesenskoj koncertnoj sezoni. O Trobecima, zagrebačkom bendu najčešće vezanog u termine post-punk, noise i no wave, već se puno pisalo, pa je najbolje da čujemo što sami o sebi kažu:

‘Radi se o grupi glazbenih umjetnika okupljenih pod imenom Trobecove krušne peći, koji se dugi niz godina bave analiziranjem zla i kroz umjetnost djeluju protiv njega, smatrajući da su kolektivni i individualni um ušli u stanje duhovnog negativizma u kojemu se sve poluge društvene moći koriste za dominaciju i porobljavanje ljudi. Kafkijanski svemir njihovih pjesama savršeno je odražavao stanje uma nacije osamdesetih, a trideset i pet godina kasnije on je i dalje primjenjiv na ovdašnji metastazirani društveni ustroj’.

Brrrr, ovo zvuči opako! A tako i treba biti, jer i ovaj put u Močvari žele dokazati da terase nisu rezervirane samo za lake zvuke. I zato dođite po svoj cocktail na njihovu uzbudljivu terasu i uživajte u veličanstvenom režanju zvijeri pod imenom Trobecove krušne peći.

K. M.


Tagged: , , , , , , , ,