U krugu Škole – Zeleni val u Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva

Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) jedna je od željenih točaka unutar projekta U krugu Škole – Zeleni val u 2016. godini na kojoj će Organizam/Udruga bivših učenika ŠPUD-a – UBU pokušati uspostaviti dijalog između različitih aktera koji djeluju u području (interdisciplinarnih) mikro-urbanističkih (participativnih) intervencija na području šireg zone gradskog centra.u-krugu-skole-zeleni-valUlazak Organizma u prostor zagrebačke Galerije HDD-a propitivat će mogućnosti mapiranja sadržaja koji su rezultat međusobno sličnih praksi u navedenom području i ponuditi otvoreni (copyleft) model mapiranja aktera / institucija, organizacija civilnog društva i pojedinaca koji iste provode /zagovaraju /istražuju na način da posluže u dugoročnijem / uspješnijem/kvalitetnijem /održivijem/vidljivijem planiranju i provođenju budućih projekata i aktivnosti.

Za vrijeme trajanja projekta u HDD-u, UBU će pokrenuti niz dijaloga s odabranim akterima čije će snimke postupno nastanjivati prostor Galerije sve do završne prezentacije i okupljanja 20.10.2016. u 19 sati. Sudionici prvog dijaloga, koji se odvija 7. listopada od 17 do 18 sati, bit će upravo domaćini – Hrvatsko dizajnersko društvo.

Program je otvoren za javnost od 7. do 22. listopada. A od 13. do 15. listopada dijalozi će se odvijati u rezidenciji na konferenciji ‘Otvoreni grad – prema Interkulturnom društvenom centru’ u prostorima stare vojne bolnice u Vlaškoj.

I. B.

Tagged: , , , , , , , ,