U Puli lom: Bajaga u veličanstvenoj Areni

Po prvi put u svojoj 35-godišnjoj karijeri Bajaga & Instruktori, jedan od najvećih regionalnih rock ‘n’ roll bendova, nastupili su u pulskoj Areni, jednom od najimpozantnijih spomenika antičkog graditeljstva te najljepših koncertnih prostora na svijetu.Bajagu & Instruktore u pulskoj Areni dočekalo je više od 5.000 obožavatelja, a oni su im uzvratili sjajnom dvosatnom svirkom. Vidno raspoloženi koncert su otvorili s pjesmom ‘Rimljani’ nakon koje su se redali hitovi ‘Sa druge strane jastuka’, ‘Godine prolaze’, ‘Vesela pesma’, ‘Kad hodaš’, ‘Život je nekad siv, nekad žut’, ‘Verujem, ne verujem’, ‘Tišina’…

Na odličan prijam publike naišle su i pjesme s aktualnog albuma ‘U sali lom’ u izdanju Croatia Recordsa i PGP-RTS-a, koji je upravo pred pulski koncert objavljen i na vinilu. ‘U sali lom’, ‘Bilo bi lako’, ‘Severac’ i ‘Može da te ubije grom’ donijele su dašak novoga u prepoznatljivoj zvučnoj slici Bajage & Instruktora.

Dva puta su se Bajaga i njegovi Instruktori vraćali na bis te u jedan glas s publikom otpjevali kultne ‘Tamara’, ‘Plavi safir’, ‘442 do Beograda’ i ‘Moji drugovi’.

Savršena koncertna večer zaključena je gromoglasnim pljeskom i dubokim Bajaginim naklonom – zvijezde iznad Arene ispratile su rock zvijezde.

C. R. / Foto: Goran Šebulić


Tagged: , , , , , , , , ,