U Whisky Fairu Zagreb uživao bi i Mark Twain

Kako kaže poznati citat Marka Twaina ‘Too much of anything is bad, but too much good whisky is barely enough’, prvog dana 4. Whisky Faira u Plaza Event Centru posjetiteljima nije nedostajalo dobrog whiskyja, druženja i odlične atmosfere.Ovo najveće hrvatsko okupljanje ljubitelja whiskyja u zagrebačkom Plaza Event Centru okupilo je više od 3000 posjetitelja iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije te drugih zemalja regije. Sajam uz najširu ponudu do sada (150 whiskyja raznih proizvođača i uvoznika) ove godine prvi put nudi i ekskluzivne whiskyje, a mogli su se pronaći na Whisky šanku. U goste je ponovo stigao gin koji se moao pronaći u Gin Corneru, a u Rum Corneru, koji je novost, bili su neki od najboljih svjetskih rumova. Sajam je prvoga dana posjetio i japanski veleposlanik Keiji Takiguchi.

Za whisky eksperte i one željne znanja na raspolaganju su bile radionice i Masterclassovi pod stručnim vodstvom Darija Grabarića i Tomislava Ruszkowskog: Škotski whisky – osnove te Masterclassovi Pozdravi iz Campbeltowna, Dvorske igre i Sherry, please!

Novi koncept VIP trezora je VIP posjetiteljima ponudio nezaboravno iskustvo! VIP ulaznica im je omogućila ulaz u VIP trezor u prostoru sajma, kušanje tri whiskyja uz prateće zalogaje, ulaznicu za sajam te posebnu Glencairn čašu za kušanje. Posjetitelji su u ekskluzivnom ambijentu uživali u limitiranim serijama whiskyja, a Whisky guru Majda Debevc vodila je kušanje i odgovarala na njihova pitanja. U ponudi VIP trezora bili su su Laphroaig 18yo, Cooper’s Choice 44yo 1972-2017 Family Silver i još jedno iznenađenje – whisky u kojem je Sila jaka. VIP trezor imao je i poseban privatni ulaz/izlaz, ali i direktan ulaz u sajamski prostor.

Sajam je završen aukcijom na kojoj su posjetitelji mogli kupiti 30 otvorenih sajamskih boca whiskyja. Uzbudljivo nadmetanje dinamično je vodio Joško Lokas, koji je stvorio odličnu atmosferu i na najbolji način zatvorio četvrto izdanje sajma.

Hrvati definitivno sve bolje poznaju i sve više vole whisky, a Whisky Fair je prerastao u tradicionalno druženje u veljači na kojem će whiskyljupci sresti drage prijatelje i uživati u opuštenoj atmosferi uz čašicu omiljenog pića. Ove godine sajam je ponudio više od 150 vrsta whiskyja, a izlagači su se potrudili predstaviti i neke koji inače nisu dostupni u Hrvatskoj.

Na sajmu su svoje bogate ponude predstavili Aperitivo bar, Badel 1862, Coca-Cola Hellenic, Destilerija Brigljević, Fine stvari, G3 Spirits, Destillery Krauss, Miva, Pernod Ricard, PPD i Stock. U ponudi su se istaknuli Nikka Tsuru, Jack Daniel’s 150 Anniversary, The Macallan Rare Cask, Glen Garioch Provenance, Timorous Beastie, Glenfiddich IPA, XX, 40yo i poseban sajamski gost, jedina boca Glenfiddicha 39yo 1977 Rare Collection dostupna u Hrvatskoj po cijeni od 31.000 kuna, Ardbeg 10yo i Ardbeg Uigeadail, Ballantine’s 17yo, 21yo i 30yo, Chivas Regal Ultis, Jameson Black Barrel, The Glenlivet Nàdurra, Johnnie Walker Black Label, Johnnie Walker Blue Label, Talisker i Booker’s, kojeg je gotovo nemoguće naći u ponudi. Dodatno je sajam otvorio poseban Whisky šank na kojem se moglo naći nekoliko novih whiskyja koji se inače ne mogu naći na hrvatskom tržištu – Dalmore 12yo, Bowmore 18yo, Yamazaki Distillers Single malt, Clynelish 14yo, Glengoyne 21yo i Arran Malt 18yo izazvali su ogroman interes posjetitelja.

L. C. / Foto: FAMA


Tagged: , , , , , , ,