Upoznajte Američke varalice

‘Američki varalice’ su: Bradley Cooper, Amy Adams, Christian Bale, Jeremy Renner i Jennifer Lawrence.Američki varaliceOvo filmsko remek djelo redatelja Davida O. Russella trijumfiralo je danas tijekom objave nominacija za prestižnu nagradu Oscar na kojoj je dobilo čak 10 nominacija!

David O. Russell tako je ušao u povijest kao prvi redatelj čija su dva filma dvije godine za redom nominirana u svim glumačkim kategorijama: prošle se godine to dogodilo s filmom ‘U dobru i zlu’ za kojega su Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro i Jacki Weaver nominirani u svojim kategorijama, a sada je to isto ponovio s hitom ‘Američki varalice’ za koji su Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper i Jennifer Lawrence nominirani u kategorijama za najbolje glavne i sporedne uloge.

Smješten u zavodljivi svijet jednog od najpoznatijih skandala koji su potresli američku naciju, film ‘Američki varalice’ (pogledajte najavu!) priča priču o briljantnom prevarantu Irvingu Rosenfeldu (Bale) koji je skupa sa svojom jednako briljantnom britanskom partnericom i ljubavnicom Sydney Prosser (Adams) prisiljen raditi za divljeg rastrojenog agenta FBI-a Richieja DiMasa (Cooper). DiMaso ih oboje gura u podzemni svijet Jerseyja prepunog mafije koji je opasan koliko i zavodljiv. Renner glumi Carmena Polita, strastvenog, promjenljivog političara New Jerseyja uhvaćenog između prevaranata i Federalaca. Irvingova nepredvidljiva supruga Rosalyn (Lawrence) mogla bi biti karika koja nedostaje da se cijeli njihov svijet u potpunosti sruši…

Redatelja Davida O. Russella najviše pamtimo po njegova dva posljednja remek-djela: ‘Boksač’ iz 2010. te ‘U dobru i zlu’ iz 2012. godine. Pod njegovom redateljskom palicom čak je četvero glumaca koji nastupaju u filmu ‘Američki varalice’ bilo nominirano za prestižnu nagradu Oscar (Bale, Lawrence, Adams i Cooper) od kojih su Bale i Lawrence nagradu i osvojili u svojim kategorijama. Nesumnjivo je da će film „Američki varalice“ postati novi dragulj u opusu ovog odličnog redatelja koji se u svojim filmovima voli poigravati sa žanrovima hvatajući se na surove emocije i pitanja života i smrti.

Film ‘Američki varalice’ u domaćim kinima pretpermijerno od 17. siječnja!

Continental

 

Tagged: , ,