Upoznajte zagrebačka dvorišta

Istražite jedinstvena zagrebačka dvorišta koja se nalaze unutar prekrasnih palača na Gornjem gradu, jer tamo će se od 15. do 24. srpnja ponovo odvijati atraktivna turističko-ambijentalna manifestacija ‘Dvorišta’.Zagrebačka dvorištaI ovoga ljeta moći ćete istražiti što se krije iza pročelja prekrasnih gornjogradskih palača i upoznati jedinstvena zagrebačka dvorišta. Naravno, riječ je o atraktivnoj turističkoj manifestaciji ‘Dvorišta’ koju su pod sloganom ‘Svako dvorište ima svoju priču’ prije dvije godine pokrenuli Katapult promocija, G.A.D. proudukcija i Turistička zajednica grada Zagreba i odmah je oduševila brojne Zagrepčane i mnoge turiste.

Tim turističko-ambijentalnim događanjem posjetiteljima se pruža mogućnost da istraže što se krije iza zatvorenih vrata zagrebačkih dvorišta, upoznaju njihovu povijest, pa čak i saznaju poneku tajnu, a njih su otvorile državne institucije, ali i starosjedioci koji na Gornjem gradu žive već generacijama. Manifestacija se odvija na više gornjogradskih lokacija, a svako od tih dvorišta je uređeno u skladu s njegovom pričom. Tamo će za vas muzicirati i glazbenici, moći ćete kušati razne slasne zalogaje i pića i odlično se zabaviti u posebnom ambijentu.

Inače, zbog atraktivnosti lani je organizatorima te manifestacije dodijeljena nacionalna godišnja nagrada za najinventivniji projekt ili proizvod u sklopu Dana kreativnosti i inovativnosti, koju organizira MRAK– Mreža za razvoj kreativnosti.

TZ GZ


Tko pjeva zlo ne misli-dvorište
Tagged: , , , , , , ,