Urban & 4: Ne brini

Urban & 4 uskoro će premijerno predstaviti svoj novi glazbeni spot, za pjesmu ‘Ne brini’.
Damir Urban i Goran BogdanRiječ je o suradnji poznatih riječkih glazbenika na filmskom projektu redatelja Nikole Vukčevića – ‘Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa’. U tom filmu, koji će kino distribuciju imati na jesen – Damir Urban igra i jednu od uloga, pa je ova suradnja višestruka, uz navedenu pjesmu – za koju je spot radio upravo redatelj Vukčević.

Kako spot i pjesma zvuče i izgledaju s kadrovima iz filma, doznajte idući ponedjeljak, 2. lipnja u 20 sati kada je zakazana premijera na regionalnom MTV-ju – a za sada možete pogledati najavu/trailer spota, u kojoj prepoznajemo neke od regionalno značajnih umjetnika: glumca Zagrebačkog kazališta mladih Gorana Bogdana, poznate beogradske glumce Anu Sofrenović i Nebojšu Glogovca, mladog crnogorskog glumca Momčila Otaševića (‘Budva na pjenu od mora’ i ‘Zora Dubrovačka’). Spot je, kao i film, sniman u Zagrebu, Londonu i Podgorici, dok su kadrovi glazbenika snimani na atraktivnoj lokaciji zagrebačkog studija Embrio production, u kojem je i napravljen završni mix ove pjesme.

Redatelj Vukčević ima samo riječi hvale za suradnju s Urbanom, navodeći da se kreativni ljudi lako razumiju, bez obzira na vrstu umjetničkog medija, te da mu je suradnja bila posebna čast jer Urbana veoma cijeni kao umjetnika. Damir Urban u ‘Dječacima’ igra sebe, glazbenika, koji dolazi u London snimiti nekoliko svojih pjesama, i tamo susreće prijatelja iz mladosti, Stanka, kojeg tumači Goran Bogdan – te na kraju, u filmu, zajednički snimaju Stankovu pjesmu ‘Ne brini’. Kako to sve skupa izgleda na filmu, bit će poznato za koji mjesec, a do tada pogledajte prvi službeni trailer ‘Dječaka’. Također, redatelj Vukčević ima i iskrene riječi zadovoljstva oko Urbanove interpretacije pjesme koju ćemo čuti u njegovom filmu, jer ju je Urban izveo s puno emocije, snage i iskrenosti. Vukčević spada u red najpoznatijih crnogorskih redatelja – profesor je Filmske režije na crnogorskom nacionalnom Fakultetu dramskih umjetnosti, a donedavno je bio i dugogodišnji umjetnički ravnatelj Gradskog kazališta Podgorica. U svom radu je prepoznat po suvremenim i subverzivnim temama, suradnji s nizom značajnih umjetnika, a njegovo dugogodišnje kazališno iskustvo prepoznaje se i po filmskom kvalitetnom radu sa glumcima.

Urbanovu obradu pjesme ‘Ne brini’ u originalu izvodi beogradski sastav U škripcu, a nastala je u koautorstvu frontmena i klavijaturista ove kultne beogradske grupe Zorana Vulovića Vuleta. Pjesmu je osamdesetih tpjevao jedan od najboljih crnogorskih vokala Aleksandar Tabaš, koji je u to vrijeme bio njihov član. Osobenost Tabaševa vokala i snažna melankoličnost njegove izvedbe, uz glazbu i tekst Vulovića – ostala je trajna autentičnost i vrlina ove pjesme.

U filmu ‘Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa’ uloge tumači već spomenuti Goran Bogdan te Emir Hadžihafizbegović, Momčilo Otašević, Ana Sofrenović, Branimir Popović, Petar Božović, Nebojša Glogovac, Branka Stanić…. Kao posebni gost uz Damira Urbana pojavljuje se i crnogorski pjevač Nenad Knežević Knez. Film je nastao po motivima drame ‘Instant’, poznatog srpskog pisca i redatelja Đorđa Milosavljevića, po scenariju Milice Piletić i redatelja Vukčevića, a u koprodukciji Crne Gore, Hrvatske i Srbije, uz produkcijsku podršku Slovenije.

Stanko (30) treba ubiti čovjeka, prvi put. Istog dana, njegov mlađi brat Vojo (16) treba voditi ljubav, prvi put. Putevi dvojice braće istog će se dana ispreplesti nekoliko puta, na neobičan način; ono što se u startu čini lakim/teškim – pokazat će svoju suprotnu stranu, a njihov bratski odnos bit će preispitan, piše u opisu filma.

Prvi službeni trailer filma prati isključivo prvi glavni motiv filma – Stankove osvete (glumci Momčilo Otašević i Goran Bogdan koji u rasponu od 15 godina glume isti lik – Stanka), dok će ostali segmenti filma biti prikazani u idućim trailerima koji su već završeni, a čije će emitiranje započeti uskoro.

Aquarius

Pročitajte još: Urban u filmu Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,