Urbani vrtovi u Sesvetama

Prvom ovogodišnjom zelenom akcijom u sklopu nacionalnog projekta Urbani vrtovi, uređen je zajednički dio Gradskog vrta u Sesvetama.
Urbani vrtovi SesveteUređena je još jedna zelena oaza nedaleko od centra koja građanima omogućuje društveno koristan rad vrtlarenjem i uzgajanjem povrća za vlastite potrebe te priliku za druženje.

Akcija uređenja u Sesvetama započela je edukativnom radionicom stručnjaka s Agronomskog fakulteta tijekom koje su svi prisutni imali priliku doznati više o vrtlarenju na malim površinama. Osim pravih vrtlarskih trikova, svi posjetitelji mogli su otkriti i pokoju kuharsku tajnu pripremanja zdravih jela prema konceptu ‘iz vrta na stol’ koje je u svojoj radionici predstavio chef Marko Živaljić iz restorana Majsecov mlin, koristeći se svježe ubranim namirnicama iz vrta.

Vrijednost ove akcije prepoznale su i neke javne osobe koje su se priključile građanima u sadnji cvijetnjaka i uređenju društvenih dijelova. Potom je uslijedila mala vrtna zabava i ugodno druženje okupljenih građana i uzvanika uz dobru svirku i zdrave zalogaje u novouređenoj zelenoj oazi u Sesvetama.

Pragma / Foto: Luka Stanzl (PIxsell)

Pročitajte još: Raspjevani glumci u Urbanim vrtovima , Urbani gradski vrtovi

Tagged: , , , , , , , , ,