Urbanovo: Međimurska vinska manifestacija u Zagrebu

Jeste li već čuli za Urbanovo, jednu od najvećih gospodarsko-turističkih manifestacija kontinentalne Hrvatske?Riječ je o međunarodnoj tradicionalnoj manifestaciji koja se održava od 2000. godine s ciljem promocije Međimurske vinske ceste kao turističkog proizvoda te Međimurja kao idealne turističke destinacije. Tijekom godina Urbanovo je postalo važan segment u promociji turističkih potencijala Međimurja, ali i čitave Hrvatske, a 23. travnja, od 14 do 18 sati, predstavit će se javnosti u prostorima Cheese & Wine bara u Zagrebu.

Društvo Međimuraca u Zagrebu u suradnji s Međimurskom županijom i Hortus Croatiae organizira najavu manifestacije Urbanovo 2022. koja će se obilježiti prigodnom degustacijom i prezentacijom vinske karte ponajboljih međimurskih vinara. Dio je to Dana Međimurske županije koji se u Međimurju održavaju od 18. do 30. travnja.

Samo Urbanovo tradicionalnoodržat će se od 13. do 15. svibnja kako bi se novoj generaciji vinskih hedonista prikazalo ono najbolje od međimurskih vinara na bajkovitim lokacijama u Štrigovi i Svetom Urbanu.

Inače, Društvo Međimuraca u Zagrebu okuplja Međimurce sa zagrebačkom adresom, koji su se istaknuli u javnosti svojim društvenim, gospodarskim, umjetničkim i kulturnim djelovanjem, kao i prijatelje Međimurja.

Društvo vinogradara i vinara Međimurja, Hortus Croatiae Štrigova (što u prijevodu znači Hrvatski cvjetnjak, kako se često tepa Međimurju) bilo je, pak, prvo takvo društvo u Hrvatskoj. U početku su se članovi Društva bavili vinogradarstvom i vinarstvom iz hobija, a danas to rade profesionalno u vlastitim vinarijama i kušaonicama te se mogu pohvaliti iznimno kvalitetnim vinima koja pariraju onima u najpoznatijim vinskim regijama Francuske, Njemačke i Italije.

Upravo je zato Urbanovo prava prilika da se upoznaju ne samo Međimurci, nego i bogatstvo njihove enogastronomije.

T. B.


Tagged: , , , , , , , , ,