Uzorita: Tajči u humanitarnoj kampanji

Kantautorica i kreativna umjetnica Tajči Cameron te Portal dobrote, neprofitna organizacija iz Hrvatske, pokreću na internetskoj platformi IndieGoGo akciju prikupljanja novčane pomoći za gladnu djecu u Hrvatskoj te podizanje svijesti o moći koja proizlazi iz međusobnog umrežavanja za boljitak zajednice.

Četiri skromne hrvatske žene: sestre Sanja, Tanja i Josipa Bijonda te njihova bliska prijateljica Petra Mikić udružile su se u borbi protiv ovog neprihvatljivog gladovanja unutar šire hrvatske zajednice. One su ujedno i začetnice programa ‘Kruh za poslije’ u kojem dobročinitelji u dućanu plate svoj kruh i još jedan dodatan koji se ostavlja po strani kako bi ga kasnije uzela neka lokalna obitelj koja se svakodnevno bori s neimaštinom i nedostatkom hrane. I tako je stvoren Portal dobrote. Cilj ove organizacije je pružanje osnovne svakodnevne pomoći zaboravljenim ljudima u Hrvatskoj i ukazivanje na probleme s kojima se susreću te osvještavanje društva da čekanje ‘nekog drugog’ da riješi problem nije rješenje.

Pokretačice Portala dobrote neugodno su se iznenadile kada su saznale da mnoga djeca jedu samo jednom dnevno i da im je školski ručak luksuz, a ne potreba. Te su ih spoznaje motivirale na pokretanje nove kampanje ‘Nijedno dijete ostavljeno gladno u Hrvatskoj’. Pristupile su još jednoj snažnoj hrvatskoj ženi – Tajči Cameron. Iako na drugoj strani svijeta, Tajči je s ovim ženama odmah osjetila čvrstu povezanost. Pjevačica, koja je hrvatskoj javnosti poznata po velikom hitu ‘Hajde da ludujemo’, narančastoj haljini te po valu optimizma kojeg je 1990. godine svojim nastupom na Euroviziji širila diljem zemlje, izgradila je uspješnu karijeru u SAD-u kao inspirativna izvođačica i glazbena producentica te kao producentica i voditeljica vlastitog TV programa ‘Waking Up In America’. Izlazak nove pjesme ‘Uzorita’, hrvatske spisateljice Lare Hajdarpašić te kompozitora Gorana Topolovca, Tajči je željela povezati s nekom dobrotvornom organizacijom. ‘Uzorita’ je pjesma o pružanju nade, ljubavi i svjetla jedni drugima. Kada joj se obratio Portal dobrote, shvatila je da si savršeno odgovaraju.
Tajči-Uzorita-kampanjaIdeju o zajedničkoj akciji Tajči je primila s entuzijazmom i tako se rodila IndieGoGo kampanja prikupljanja novčane pomoći, koja je počela 3. veljače a trajat će 40 dana. Portal dobrote želi na jednostavan i učinkovit način pružiti tople, hranjive obroke u školama učenicima čiji želuci obično po cijeli dan budu prazni. Vrijeme je da se sjetimo zaboravljenih, čujemo one koji šute i nahranimo gladne. Vrijeme je da pomognemo ženama kao što su Sanja, Tanja, Josipa i Petra u stvaranju kulture osnaživanja, djelovanja i inovacije u narodu koji gubi nadu za bolje sutra.

Opširnije na: www.portal-dobrote.com.hr

Tagged: , , , , , , , , ,