Velika zvjerka: 200. izvedba u On line kazalištu

U zagrebačkom Kazalištu Mala scena održana je prva izvedba On line kazališta uživo, inovativnog projekta Kazališta Planet Art i njome ujedno proslavila 200. izvedba predstave ‘Velika zvjerka’ kojom je On line kazalište uživo započelo svoj život.Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, ovaj nov način uživanja u kazalištu startao je uspješno. Gledatelji hvale izvedbu i kvalitetan tehnički prijenos predstave te u svojim porukama govore da su imali dojam kao da su u kazalištu. Prvi on line kazališni prijenos pratili su gledatelje iz cijele Hrvatske, a nekoliko je gledatelja bilo iz Irske i SAD-a što je okupljene u ovom kazališnom iskustvu povezalo na novoj, globalnoj razini.

‘U prijenosu smo nastojali maksimalno zadržati kazališni doživljaj prilagođavajući predstavu svim kreativnim i tehničkim zakonitostima drugog medija. Nastojat ćemo i dalje istraživati i usavršavati prijenos i u umjetničkom i u tehničkom smislu, a sve servise ćemo učiniti maksimalno user friendly’, kaže autor projekta Marko Torjanac, osnivač i ravnatelj Planet Arta.

Na pitanje o dojmovima nakon prve on line izvedbe uživo, kaže kako mu se čini da je najvažnija informacija dobivena od ovog prvog susreta s on line publikom ta da je on line kazalište gledateljima očito zanimljivo što znači da se kazališnom sadržaju otvara prostor u novom mediju čime dobiva i potpuno nov doseg. U ‘Velikoj zvjerci’, uz Torjanca, igrali su Slavko Juraga i Luka Dragić, stalna ekipa ove popularne predstave, a streaming su omogućile tvrtke Medis.pro i Ambedo.media. Na kraju prijenosa Torjanac je pozdravio on line kazališne gledatelje i zahvalio se svim suradnicima i kolegama iz predstava na entuzijazmu i angažmanu oko ovog eksperimentalnog projekta.

Već u nedjelju, 1. studenoga u On line kazalištu uživo možete gledati komediju ‘Tko je ovdje lud?’ kojoj je to i svečana 100. izvedba, a u nedjelju, 8. studenoga ‘Ritinu školu’. Zatim se ponovno istim redoslijedom prenose sve tri predstave.

On line ulaznice po cijeni od 39 kuna mogu se kupiti na www.planet-art.hr , a predstavama je, naravno, moguće prisustvovati i fizički u Kazalištu Mala scena odakle se prenose. Iz Planet Arta ohrabruju sve one, koji nisu povezani s rizičnim grupama, a fizički im je to moguće, da dođu u kazalište. Za sve ostale tu je On line kazalište uživo.

J. G. / Foto: Maks Petković


Tagged: , , , , , , , , ,