Velike izložbe Stephana Lupina u Grazu i Beču

Naš poznati umjetnik Stephan Lupino otvorio je svoju prvu izložbu u Grazu, a već u kolovozu ove godine njegovi radovi bit će izloženi i u Fine Art galeriji Kolhammer-Mahringer u Beču.

Umjetničke fotografije s potpisom Stephana Lupina odavno su prešle granice Hrvatske i proslavile ga u svijetu, a pažnju javnosti sve više plijene i njegove unikatne skulpture i predmeti koje izrađuje od prirodnih materijala poput drveta i željeza.

Prije nekoliko dana Lupino je svoju prvu izložbu otvorio u Grazu, na kojoj su prikazane njegove vintage fotografije nastale između 1984. i 1995. godine u New Yorku, fotografije ‘My Angels’ te skulpture i predmeti koje je izradio u sklopu ‘Lupinizma’.

Izložba u Grazu otvorena je u sklopu sajma EXPO, a posjetitelji je mogu razgledati do 15. rujna. Do tada, Lupino najavljuje još jedan važan događaj – dvije njegove skulpture od 1. kolovoza bit će izložene i u uglednoj bečkoj Fine Art galeriji Kolhammer-Maringer.

Sa Stephanom Lupinom razgovarali smo povodom otvaranja njegove izložbe prošloga travnja u New Yorku, Tada je u galeriji Domenico Vacca predstavio dvadesetak svojih djela, među kojima i pet vintage fotografija, osam skulptura, pet crteža, dvije maske i dva stolca.

Lupino je tom prilikom najavio svoju europsku izložbenu turneju po austrijskim gradovima te otkrio kako ima ponude da svoje radove predstavi u Hong Kongu i Buenos Airesu.

Renata Cisar


Lupino: U New York sam se vratio kao multimedijalni umjetnik

S Lupinom protiv socijalne isključenosti

Lupino: Neprocjenjiv doživljaj
Tagged: , , , , , , , , ,