Veronica Roth: Pobunjena (2. dio trilogije Različita)

U izdanju Naklade Ljevak izašao je dugo očekivani nastavak ‘Različite’ pod nazivom ‘Pobunjena’, a prvi primjerak knjige uručen je najvećoj obožavateljici te trilogije i najčitateljici grada Zagreba 2014. godine, Lauri Lesjak.Pobunjena-Laura LesjakOva učenica 6a razreda OŠ Dr. Ivan Merz sa svojih 239 pročitanih knjiga u 2013. godini zaista je potvrdila da zaslužuje titulu ‘Različite’. Laura je također odličan primjer djeci i mladima da je čitanje zabavno i poučno. Naklada Ljevak ju je odabrala kao zaštitne lice hrvatskog izdanja ove trilogije.

Jedan izbor postaje žrtva, žrtva postaje gubitak, gubitak postaje breme, breme postaje bitka, jedan izbor može te uništiti… No svaki izbor ima svoje posljedice, a dok nemir provaljuje iz svih frakcija oko nje, Tris Prior mora nastaviti u pokušaju spašavanja onih koje voli – i same sebe – boreći se usput s mnogim pitanjima koja je proganjaju, svojom tugom i nastojanjem da oprosti, svojim identitetom i odanošću, politikom i ljubavlju. Boreći se za opstanak u razrušenom svijetu… istina je njezina jedina nada.
Njezin dan inicijacije trebao je završiti pobjedom i slavljem uz njezinu odabranu frakciju; međutim, dan je završio ispunjen neizrecivim strahotama. Sada se rat pojavljuje kao sve veća opasnost, prijeteći se nadvija nad frakcije uhvaćene u sukobe, kao i njihove ideologije. A u vrijeme rata, strana se mora odabrati, tajne će se saznati, a izbori će postati još nepovratniji – i još snažniji. Transformirana svojim izborima, a u isto vrijeme progonjena tugom, krivnjom, novim otkrićima i vezama, Tris mora potpuno prigrliti svoju Različitost, čak i ako ne zna što time može izgubiti.

Roman Pobunjena osvojio je: Goodreads Choice za 2012. godinu: Najbolja fantazija za starije tinejdžere, Nagradu za najbolje djelo znanstvene fantastike i Nagradu za najboljeg autora za 2012. godinu. Taj je roman nominiran za Nagradu knjige po izboru djece u kategoriji Tinejdžerska knjiga godine i Autor godine.

Veronica Roth, američka spisateljica, rođena je u New Yorku 1988. godine. Studirala je kreativno pisanje na Northwestern University, a s 22 godine vrlo je uspješno nastupila s knjigom ‘Različita’, istoimene trilogije. Drugi nastavak ‘ Pobunjena’ postao je jedan od najvećih bestselera u 2012. godini. Dobitnica je nagrade Goodreads Choice Awards za 2011. godinu, Best Young Adult Fantasy & Science Fiction Award  i nagrade za najboljeg autora za 2012. godinu.

Ljevak

Pročitajte još: Različita: Film od drugačijoj djevojci

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,