Vesna Boinović Grubić: Zbirka poezije 6ti dio mene

Dubrovnik na dlanu, međunarodni festival poezije, prvi je puta ugostio hrvatsku pjesnikinju Vesnu Boinović Grubić, koja je predstavila svoju zbirku poezije ‘6ti dio mene’.U očaravajućem ambijentu knjižnice Saloče od zrcala, publika je imala prilike upoznati Vesnin optimističan i pozitivan stav prema životu pretočen u stihove. U njezinim pjesmama slavi se život i ljubav. Preplavljen je emocijama, ono što osjeća i misli pjesnikinja pretoči u emotivne stihove. Dvije pjesme naziva ‘Violina’ i ‘Ludi pir’ su uglazbljene. Obje pjesme otpjevala je operna diva Antonella Malis, a pjesme je čitala i Renata Gubić, ravnateljica Zaklade Hrvatska za djecu.

‘Poezija Vesne Boinović Grubić pjeva nam prekrasne lirske note čija se umnost stiha iščitava lakoćom okićena izvrsnim metaforama. Ljubav joj je vodilja iako nekada zna biti i bolna, gorka ili slatka kao šećerna vodica, ali svojim pozitivnim pogledom na život pjesme joj odišu optimizmom budući da baš kroz pjesmu sprema, kao u ladice života, svoju prošlost kako bi samoj sebi ostavila testament za budućnost!’, istaknuo je Zdravko Odorčić, urednik zbirke i izdavač iz KultureSnova,

Predstavljanju je nazočio i prof. dr. sc. Nikša Burum, rektor Sveučilišta u Dubrovniku, koji je tom prilikom održao uvodni govor.

I. T.

Tagged: , , , , , , ,