Vesna Pisarović prvi put na Šibenskoj šansoni

Jazz glazbenica Vesna Pisarović u suradnji sa sastavom Truth & Tribe snimila je novi singl naslovljen ‘Ne vjeruj zvijezdama’ koji objavljuje pod okriljem Dancing Beara.Autor glazbe je Duško Rapotec, stihova Robert Pilepić, a aranžman potpisuje Mak Murtić. ‘Ne vjeruj zvijezdama’ je ljetna, pitka pjesma koja donosi dašak novog, drugačijeg zvuka za koji je zaslužan Mak Murtić koji je s jednim suvremenim aranžmanom pjesmu učinio posebnom kao i njegov sastav Truth & Tribe kojeg čine odlični glazbenici: Luka Čapeta (električna gitara), Jurica Rukljić (tuba /s elektronikom), Nenad Kovačić – perkusije i Mak Murtić (tenor saksofon, flauta). Pjesma je snimljena live, a za produkciju se pobrinuo Ante Prgin Surka.

Vesna Pisarović će 18. kolovoza prvi put nastupiti u Šibeniku na 21. Večeri dalmatinske šansone gdje će sa sastavom Truth & Tribe predstaviti pjesmu.

‘Nakon punih dvanaest godina Ne vjeruj zvijezdama je moj prvi singl jedne autorske pjesme, a također je i prvi put da sudjelujem na Festivalu dalmatinske šansone. Pjesmu mi je poslao i ponudio Duško Rapotec, a ona mi se svidjela odmah na prvo slušanje jer me je melodijom, a posebno harmonijom podsjetila na dobri stari domaći evergreen. Upravo onakav kakvim sam se bavila neko duže vrijeme i objedinila ih na svom posljednjem albumu Naša velika pjesmarica‘, rekla je Vesna i dodala: ‘Ono što me u pjesmi također zaintrigiralo jest kako bi pjesma zazvučala s jednim suvremenom i čak pomalo provokativnim aranžmanom. Odgovor na to je dao Mak Murtić, koji je radio aranžman za pjesmu te njegov sastav Truth & Tribe s kojima je bilo doista zadovoljstvo muzicirati. Vjerujem da je ovo samo početak jedne lijepe buduće suradnje i početak niza nekih novih napisanih i još nenapisanih pjesama.’

B. K.


Tagged: , , , , , , , ,