Viennacontemporary: Nastup galerije Kranjčar

Pod sloganom ‘Art/Must/September’ Međunarodni sajam suvremene umjetnosti Viennacontemporary u Beču okupio je 112 galerija iz 28 zemalja.galerija-kranjcar-predstavljanje-u-becuRiječ je o galerijama koje dolaze na poziv, a među njima je i zagrebačka gelerija Kranjčar koja je u desetljeću svojeg djelovanja pokazala zavidan stupanj u predsatvljanju umjetnika i njihovih djela. Pod nazivom ‘Mentalni sklop’ povjesničar umjetnosti Mladen Lučić osmislio je izložbe parova umjetnika (živućih ili preminulih) različitih generacija koji se svojim radovima nadopunjuju ili konfrontiraju. Projekt je počeo 2015. i sada kreće druga serija izložbi.

Odabirom autora za bečki sajam umjetnina, galerija Kranjčar je i dalje na tragu tih odnosa, predstavljajući umjetnine u raznim medijima i umjetnike raznih naraštaja. U nevelikom, no na promišljen nacin koncipiranom prostoru mogu se vidjeti radovi slikara Julija Knifera i Eugena Fellera, skulpture Ivana Kožarića, Marije Ujević Galetović i Alema Korkuta te fotografije Slavke Pavić i Renate Poljak.

Valja dodati kako je odabir radova učinio prostor homogenim i da su brojni posjetitelji, ljubitelji umjetnosti ali i profesionalni sakupljači i galeristi, s velikom pozornošću zagledali radove hrvatskih umjetnika.

Olga Vujović / Foto: Zlatko Kranjčar


viennacontemporary-2016
Viennacontemporary: Umjetnost je duga, život je kratak

Tagged: , , , , , , , , ,