Vinoljupci: Večer mladih vina

U petak, 4. studenoga u restoranu Klub književnika u Zagrebu, održat će se vinska izložba pod nazivom ‘Večer mladih vina by Vinoljupci’ na kojoj će se ljubiteljima dobre kapljice predstaviti vinari kontinentalne Hrvatske.vinoljupci-vecer-mladih-vinaNakon uspješnog predstavljanja plešivičkih portugizaca lani u studenom, ovoj su se manifestaciji pridružili i vinari drugih vinskih regija. U fokusu izložbe su mlada vina, poput portugisca i frankovke, a želja je organizatora ukazati na domete i potencijale spomenutih sorti, ali isto tako i očuvati tradiciju i kulturu kušanja mladih vina koja godinama spaja Zagrepčane i vinare okolnih regija. Uz mlada vina, naći će se tu i etikete mirnih i pjenušavih vina iz ranijih godišta, koja će posjetitelji imati priliku kupiti po promotivnim cijenama izravno od izlagača.

Na izložbi će se predstaviti desetak vinara, među kojima su Gregorić, Mladina, Ivančić, Jagunić, Šoštar, Feravino… Program započinje u 17, a traje sve do 23 sata. U tom razdoblju svi vinoljupci s kupljenom ulaznicom – koja u pretprodaji iznosi 70 kuna za jednu, odnosno 120 kuna za dvije osobe – mogu neograničeno degustirati vina, družiti se s vinarima i uživati u živoj akustičnoj kulisi rock&swing dueta.

U sklopu izložbe održat će se kratka interaktivna prezentacija o uspjesima hrvatskih proizvođača portugisca u okviru svjetskog ocjenjivačkog skupa ‘Portugiser du Monde’ održanog u Mađarskoj početkom godine. Gošća prezentatorica bit će Željka Balja, koja je zaslužna za sudjelovanje hrvatske delegacije vinara na tom događanju.

Organizator manifestacije je udruga Vinoljupci, na čelu s predsjednicom Irenom Lučić, koja aktivno djeluje od 2014. godine na promicanju vinske kulture i turizma. Manifestaciju podržavaju Grad Zagreb, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Turistička zajednica Grada Jastrebarsko i Turistička zajednica Grada Ozlja.

I. L.


vinoljupci-tomiceva-foto-julio-frangen
Vinoljupci opet u Tomićevoj ulici
Tagged: , , , , , , , , ,