Vinska kušaonica: Pelješac u Zagrebu

U restoranu Klub književnika u Zagrebu održan je wine tasting ‘Pelješac u Zagrebu’, a osim u biranim vinima posjetitelji su mogli uživati u slasnim zalogajima i živoj glazbi.

‘Riječ je o prvom organiziranom predstavljanju peljeških vinara ikad održanom u Zagrebu. Jako smo ponosni što smo u metropolu doveli deset peljeških vinarija koji su predstavili više od 35 vinskih etiketa. Riječ je uglavnom o manjim proizvođačima, koji svoju ukupnu proizvodnju gotovo cijelu rasprodaju tijekom turističke sezone. Stoga je ovo bila jedinstvena prilika za kušanje vina koja je u uobičajenim okolnostima teško ili čak nemoguće pronaći u Zagrebu’, ističe Irena Lučić, organizatorica manifestacije i voditeljica udruge Vinoljupci.

Wine tasting ‘Pelješac u Zagrebu’ organiziran je u suradnji s udrugom ‘Plavac mali – Pelješac’ te uz potporu općina Janjina, Orebić i Ston.

Marin Lelas i Irena Lučić

Na manifestaciji ‘Pelješac u Zagrebu’ zagrebačkim vinoljupcima i turistima predstavile su se vinarije Ledinić, Lučić, Jurović, Matković, Arambašić, Dingač-Skaramuča, PZ Postup, PZ Dingač, Pelješki vrhovi PZ Janjine i PZ Putniković. Glavna zvijezda ove vinske priče je, naravno, plavac mali, najpoznatija i svjetski cijenjena hrvatska autohtona sorta, koju su nazočni vinoljupci mogli kušati u raznim varijantama – od barriquea do desertnog vina te kao selekcije s položaja Postup i Dingač.

Osim prilike za degustaciju vina po popularnim cijenama, posjetitelji su imali priliku upoznati vinare, saznati više o izloženim vinskim etiketama te uživati u instrumentalnoj glazbenoj kulisi koju je osmislio mladi pijanist Damir Vlašić. Za potpuni hedonistički doživljaj tu su bili ukusni slani zalogaji pršutane Smjeli, te My3Cakes – kreativni cupcakesi, mlade hrvatske poduzetnice Martine Miletić, koja je za ovu priliku osmislila kolačić koji se savršeno sljubljuje s plavcem.

V. L. / Foto: Julio Frangen


Tagged: , , , , , , ,