Vlatka Planina: Novi fantastični roman Okno

Splitska Naklada Bošković predstavlja novi fantastični roman književnice Vlatke Planina ‘Okno’. Promocija će se održati u petak, 1. lipnja (19 sati) u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti: Sonja Smolec, Ana-Marija Posavec, Monika Slavić i autorica.

‘Okno’ je roman o dječaku Oriju koji istražuje tajnu zloglasnog elitnog internata u kojem se prije mnogo stoljeća dogodila nezapamćena tragedija. Ori u internatu pronalazi četiri stoljeća star dnevnik jedanaestogodišnje Izabele koji mu pojašnjava detalje tragedije, no i otkriva nešto mnogo mračnije. Istražujući kakvu tajnu skriva internat, Ori mora preispitati ne samo vlastite moralne vrijednosti već i samu spoznaju o svijetu i stvarnosti u kojoj živi.

Vlatka Planina rođena je 1984. godine u Zagrebu. Diplomirala je engleski jezik i komparativnu književnost. Objavila je tri zbirke poezije na hrvatskom: ‘A nekad si mi kupovao lizalice’ (2010.), ‘Ovo nebo je tvoje’ (2014.), ‘Neizbrojnosti’ (2017.); zbirku poezije na engleskom: ‘A Booklet of Poems for the Ace of Hearts’ (2016.) te pet romana – Bajkovitu trilogiju: ‘Jegulja’ (2016.), ‘Kralj i bajka’ (2016.), ‘Povratak vještice’ (2016.) te fantastične romane ‘Wend’ (2017.) i ‘Okno’ (2018.). Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

N. B.

Tagged: , , , , , , , , ,