Vlatko Stefanovski: Novi album Seir

Legendarni gitarist Vlatko Stefanovski, objavio je novi album ‘Seir’. Riječ je o prvom kantautorskom albumu nakon 11 godina (od albuma ‘Kula od Karti’) , na kojem se nalazi 10 novih pjesama čiju glazbu, tekstove, aranžmane i produkciju potpisuje on sam.Vlatko Stefanovski-SeirAlbum je snimljen u Esoteria Sound Studiju, a kao gosti na albumu pridružili su mu se Rade Šerbedžija (vokal), Damir Imeri (klavijature i Rhodes el. piano), Karolina (vokal), Gjoko Maksimovski (bas), Dino Milosavljević (bubnjevi), Vasko Atanasovski (bariton i soprano saksofon), Zoran Madžirov (vibrafon), Marko Ramljak (violina), Kiril Kuzmanov (tenor saksofon), Trajče Velkov (truba), Vasil Hadžimanov (Rhodes el. piano), Mite Dimovski (dodatne perkusije) i gudački kvartet Zografski. Fotografije na albumu potpisuju Jan Stefanovski i Kristijan Panovski, a dizajn Srdjan Vučić.

Album najavljuje singl ‘Superheroi‘ u kojem Vlatko Stefanovski pjeva i svira o superherojima, a kao gost se pojavljuje Rade Šerbedžija.

Vlatko Stefanovski počeo je svirati gitaru s 13 godina, a u tinejdžerskim godinama osnovao je kultni bend Leb i sol, koji je postao jedan od najvažnijih imena ex Yu glazbe i koji je objavio 14 albuma i nastupao diljem svijeta. Od sredine devedesetih Stefanovski razvija uspješnu solo karijeru s albumima kao što su ‘Cowboys & Indians’, ‘Sarajevo’, ‘Vlatko Stefanovski trio’, ‘Kula od karti’, ‘Thunder from the blue sky’ i drugi te surađuje s još jednim sjajnim gitaristom, Miroslavom Tadićem, s kojim snima albume ‘Krushevo’, ‘Treta majka’, ‘Live in Belgrade’ i ‘Live in Zagreb’.

Posljednjih godina Stefanovski je svirao i snimao diljem svijeta s vrhunskim izvođačima kao što su Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Gibonni, Jan Akkerman, Theodosii Spassov Stefan Milenkovic, Kudsi Erguner, Bojan Z., Manu Katche, Toni Levin i drugi. U međuvremenu je stvarao glazbu za film, teatar i balet. Također je nastupao s brojnim orkestrima i ansamblima kao što su London Simphony Orchestra, MDR Leipzig Simphony Orchestra, Monte Carlo Philcharmony Orchestra, Tonkunstler orchestra from Vienna, Simphonieta Orchestra from Sophia, Slovenian philharmony orchestra – Ljubljana, Student symphony orchestra from Skopje Macedonia, FoolCool Jazz big band, RTV Ljubljana Big Band, Croatian HTV Big band, RTV Srbija Big band…

Croatia Records

Pročitajte još: Rade Šerbedžija: Trosatni koncert s gostima , Klapa Cesarice: Koncert za 20. rođendan , Rade Šerbedžija: Imam pjesmu za tebe

Tagged: , , , , , , , ,