Vlatko Stefanovski: Ogledalo najavljuje novi album

Vlatko Stefanovski dugi je niz godina poznat i priznat kao jedan od najboljih svjetskih gitarista.

Nenadmašnu tehniku i jedinstven senzibilitet jednako je uspješno iskazivao u etnu i rocku, ali i u bluesu, funku i jazzu – žanrovima koji su oblikovali njegov glazbeni put i obilježili ga kao umjetnika. Nakon iznimno uspješnog akustičnog albuma ‘Mother Tongue’, Vlatko se vraća zvuku i atmosferi 1970-ih, a novi album ‘Taftalidze Shuffle’, čiji se izlazak u izdanju Croatia Recordsa uskoro očekuje, sadrži sve ono zbog čega su te godine bile posebne.

Okosnicu novog studijskog izdanja čini trio, a ovom prigodom Vlatku su se pridružili njegov sin, Jan Stefanovski za bubnjevima te Ivan Kukić na bas gitari. Nova, mlada ritam sekcija zvuči nevjerojatno zrelo i entuzijastično, a čitavom albumu daje posebnu vrijednost.

Singl ‘Ogledalo’ odlična je najava novog albuma za koji glazbu, tekst, aranžman i produkciju potpisuje Vlatko Stefanovski, a radiofoničnu pjesmu prati i sjajan lyric video. Makedonski virtuoz ovim je singlom priredio uvod u novi, željno iščekivani kantautorski album koji će razveseliti sve ljubitelje dobre glazbe i kvalitetnog zvuka.

C. R.


Tagged: , , , , , , , , , ,