Vuglec breg proslavio nagradu Bijeli grozd

Na nedavno održanoj dodjeli nagrada Bijeli grozd za 2017. godinu, koju organizira udruga G.E.T., titulu najbolje hrvatske vinarije u turističkom smislu ponijela je Vinarija Vuglec breg, a to je bio povod organizacije predbožićnog druženja u toj vinariji, uz podršku Krapinsko-zagorske županije.Turističko selo Vuglec breg plod je stvaralačke i romantičarske vizije obitelji Vuglec, koja je željela baštinu svojih predaka, starih Vugleca, pretvoriti u trajnu vrijednost.

Tom prilikom je Boris Vuglec predstavio koncept Vuglec brega, planove za budućnost te novu kuću za odmor, hižu Jagica, s osam luksuzno uređenih dvokrevetnih soba kao zasebnih jedinica. Posebnu pažnju privukla je klet Imbra u sklopu koje se nalazi privatna sauna i hidromasažni bazen u kojem je kupanje moguće tijekom cijele godine. Sve kućice na Vuglec bregu građene su u duhu vremena prošlog stoljeća, u starom rustikalnom stilu, ali su komforno opremljene.

Štrukla u juhi

Kućice na Vuglec bregu

Ugodan ambijent restorana pravo je mjesto za vrhunski gastronomski doživljaj pa je, nakon obilaska imanja i podruma, to bilo idealno mjesto za sljubljivanje vina Vuglec uz specijalitete restorana Vuglec.

Osobito su ponosni na svoje pjenušce

Vina je predstavila enologinja Jasminka Šaško, a prezentaciji se pridružio i Boris Drenški, vlasnik Vinarije Bodren, čije se ledeno vino koristi umjesto ekspedicijskog likera (ali u puno većoj količini) u pjenušcu ‘Jasminka with Vuglec & Bodren’.

Nagrade Bijeli grozd (foto: Silvija Munda)

U ime župana Željka Kolara te ispred Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, prisutne je pozdravila i poželjela im ugodan boravak Sanja Škrinjar, viša suradnica TZ županije, dodavši:

Krapinsko-zagorska županija je jedna od najperspektivnijih kontinentalnih županija u smislu razvoja turizma s obzirom na to da smo na drugom mjestu, iza Karlovačke i ako izuzmemo grad Zagreb, po broju ostvarenih noćenja. Dosad je u 2017. godini ostvareno preko 309.000 noćenja. U najavi su investicije u smislu povećanja smještajnih kapaciteta te vjerujem da će u dogledno vrijeme Zagorje imati još veće mogućnosti u daljnjem turističkom razvoju, a nedavno je obnovljen i proširen hotel Villa Magdalena u Krapinskim Toplicama kojeg toplo preporučujemo… Iskreno se nadam da ćete iz Zagorja ponijeti samo najljepše dojmove i uspomene te da ćete nas posjećivati i u narednim razdobljima.’

Više informacija na:
Vuglec breg
TZ KZZ
Bijeli grozd 2017

G.E.T. / Foto: FAMATagged: , , , , , , , , , , ,