Vukoje: Vinska Hercegovina uz hedonizam ljubavnih romana

Žilavka je zastava bijele vinske Hercegovine, a vranac crvene, poetično je rekao Radovan Vukoje na ‘Vinskim razgovorima’ predstavljajući vina Podruma Vukoje 1982 iz Trebinja.U razgovoru s Tomislavom Stiplošekom, Vukoje je znalački ispričao vinsku priču o crvenoj i bijeloj vinskoj Hercegovini nizom probranih vina od lagane, svježe žilavke, preko elegantnog Kameleona – bijelog vina od crvenog grožđa intrigantnog, višeznačnog imena – sve do jakog vranca zasićene boje i okusa.

Vina su novinarima i znatiželjnicima predstavljena uz jednako zadivljujuće okuse suhomesnatih proizvoda Buretić Bregi, istarski sir mljekare Latus i Radensku. Uz priču o vinima, u Vinskim razgovorima ovog utorka otkrivala i priča o generaciji koja na svom poslovnom i životnom vrhuncu u svojoj djelatnosti marljivo i dugoročno razvija najviše standarde s kojima se može predstaviti svijetu.

Siječanjske ‘Vinske razgovore’ u zagrebačkom cafe baru History upotpunili su Vlasta Janton i Stjepo Martinović predstavljajući svoje romane ‘Zagrljaj u koji pripadam’ i ‘Kornelija broji oblake’.

Ljubav je sadržaj života, podsjetila je Vlasta Janton i iz svog romana ‘Zagrljaj u koji pripadam’ izdvojila ljubavnu pjesmu ‘Njemu bih dala da me voli’. Hedonizam ljubavnih romana skladno upotpunjava priču o umjetnosti proizvodnje vina, a vlastito iskustvo neizostavno je i u umjetnosti stvaranju romana i u umjetnosti stvaranju vina, podsjetio je Stjepo Martinović, završivši večer vina gitarom i romantičnim kanconama.

Sandra Pocrnić Mlakar / Foto: Rene Karaman


Tagged: , , , , , , , , , ,