Wellcone: Regionalni sajam kontinentalnog turizma

Regionalni sajam kontinentalnog turizma ‘Wellcone’, koji je po prvi puta održan u Krapini, posjetiteljima je u tri dana pružio užitak za sva osjetila.
 WellconeTurističku ponudu kontinentalne Hrvatske, regije koja tek treba zasjati kao istinski turistički biser Lijepe naše, u sportskoj dvorani krapinske srednje škole predstavilo je pedesetak izlagača, koji su osim promotivnog materijala, posjetiteljima omogućili degustaciju autohtonih proizvoda i neposredno upoznavanje gastro i eno ponude.

Jedna od izlagačica bila je i Ivanka Pereglin iz Svetog Ivana Zeline, koja je na sajmu predstavljala OPG Pereglin, a zainteresiranim posjetiteljima rado je omogućila i degustiranje svojih proizvoda.
‘Vlasnici smo OPG-a već više od 15 godina, eko smo proizvođači, imamo oko 70 vrsta starih sorti sjemena. Svi proizvodi koje imamo na štandu su od sjemena do gotovog proizvoda naši. To prerađujemo, radimo zimnicu, sokove, sirupe i džemove od drijenka. Imamo plantažu drijenka i plantažu bazge’, otkrila je Ivanka, koja istaknula kako svoje proizvode najčešće prodaje na kućnom pragu, iako smatra da su upravo ovakvi sajmovi sjajna prilika za predstavljanje autohtonih proizvoda koji bi mogli biti mamac za turiste.

Raskošno uređenim izložbenim prostorom, u sklopu kojega je posjetiteljima omogućeno degustiranje kulinarskih delicija i alkoholnih pića, istaknuo se restoran Ribič iz Velikog Trgovišća.
Radi se o ugostiteljskom objektu poznatom po dugoj obiteljskoj tradiciji domaće autohtone kuhinje, još od davne 1966. godine, smještenom u mirnom ambijentu udaljenom tek tridesetak minute vožnje od Zagreba, čiji je vlasnik Božidar Huzak otkrio zašto je svoj restoran odlučio predstaviti upravo na sajmu u Krapini.
‘Ove godine obilježavamo 50. godišnjicu našeg restorana i želja nam je u naš prekrasni dio Zagorja dovesti što više gostiju. Nadamo da će i ovaj sajam i naša prezentacija na sajmu u tome umnogome pomoći’, rekao je Huzak, polaskan priznanjem najboljeg izlagača prvog Regionalnog sajma kontinentalnog turizma.

 Wellcone-Full-of-lifeTijekom trodnevnog sajma, posjetitelji su, osim u otkrivanju turističke ponude na štandovima izlagača, mogli uživati i u bogatom popratnom programu, poput panel rasprave o kontinentalnom turizmu, predavanja Aquariusa i Pranic Healing centra Ivanec, o alternativnim metodama liječenja, i predavanja Slavka Merkaša o tradiciji vinarstva u Zagorju, koji je rekao kako je vinarstvo obilježje Hrvatskog zagorja, a u ovom području proizvode se izvrsna vina, što dokazuju brojna priznanja i medalje koje osvajaju domaći vinari.

‘Wellcone’ je završio glazbeno – plesnim programom Ansambla Zabok, koji je na specifičan način oživio tradicionalne zagorske plesove i popevke. U nastavku programa, publiku su svojim šarenim kostimima i atraktivnim koreografijama oduševile Začretske mažoretkinje, a potom su podijeljene i zahvalnice za sve izlagače.

P. R. / Foto: FAMA

Tagged: , , , , , , ,