Wind Festival na Jarunu

Zbog velikih vrućina svi iščekujemo odlazak na obalu, ali ljetna priča počinje već u Zagrebu! Livada kraj Doma tehnike na jezeru Jarun od 16. do 18. lipnja ugostit će Wind Festival koji na jednom mjestu ujedinjuje sport, umjetnost, kulturu, obrazovanje i ekologiju.Ovaj šaroliki spoj, naravno, ima i svoju višu svrhu – razvitak svijesti o prednostima održivih izvora energije te kvalitetno iskorištavanje slobodnog vremena pripadnika svih dobnih skupina. Također, ovaj nesvakidašnji surferski festival ima i edukativnu vrijednost u vidu raznolikih radionica, predavanja, a nije izostavljen niti bogat glazbeni program koji će vas držati na nogama do sitnih noćnih sati.

U tri dana ispunjena bogatim programom očekuju vas razne dnevne radionice, namijenjene svim uzrastima. Apsolutni hit za djecu, i one koji to nisu zaboravili biti, jest radionica umijeća izrade i puštanja zmajeva, na kojoj se koristi i razvija kreativnost, poznavanje vjetra, a ruke postižu vještinu. Kroz nju vas vode Zmajoljupci, Žuža i Žare. Ako ste ljubitelj aktivnog odmora i boravka na otvorenom, očekuje vas mogućnost obilaska Jaruna i razgledavanje prirode te svakog skrivenog kutka i rukavca toga jezera iz nove perspektive, ploveći SUP daskama i kajacima, uz vodstvo ekipe iz Surf kluba Tri Strijele. No, prije svega, uravnotežite um i tijelo jutarnjom meditacijom i jogom nasred Jaruna uz majstore iz centra Rainbow Garden. Dalje, za kreativce i umjetničke duše pripremljene su slikarske radionice na temu ‘Vjetar i val’, koje drži kulturni centar KNAP, a ako ste ipak više osoba od objektiva ili to želite postati, zaljubit ćete se u foto radionicu snimanja ljetnih radosti. Malo hrabrije ljubitelje sportskih aktivnosti i natjecateljske tipove očekuje nekoliko otkačenih surferskih natjecanja i izazova gdje će sudionici imati priliku osvojiti razne nagrade, među kojima je i mobitel. Također, tu su i radionice windsurfinga, jedrenja te surf kartinga, koji je pogodan za osobe s invaliditetom. Kako to sve u jednom danu?! Moguće je, ali na sreću najveću festival traje tri dana i svaki dan može se probati nešto novo. Uz to, tema svake radionice je drugačija nego dan prije.

U ova tri dana, kako bi vas napunili snagom i energijom te učinili spremnima za more festivalskih sadržaja, ekipa iz restorana Vegehop, Annapurna i Laganela pripremaju razne zdrave napitke, jela i slastice od kvalitetnih sastojaka – lagana ili dinamitna – na posjetitelju je izbor. Osim što ćete se fino najesti, uz Romanu Milić i Dalibora Marića kroz radionicu možete naučiti pripremiti zdravi roštilj i ljetni smoothie! #ugodnoskorisnim!

Surferi su poznati po najluđim tulumima pa tako kroz tri tople, vlažne, ljetne večeri pažljivo odabrani izvođači pobrinut će se da razmrdaju vaše gluteuse, da vaša tjelesna temperatura ostane visoka i da svoje majice cijedite kada dođete doma. Nipplepeople, Brain Holidays, Tomo in der Mühlen, Spleen G, Proleter, Drvored, Kaira Kela, SurfShaq crew i Fabian Mateša samo su neka od imena koja će vas rasplesati i zagrijati za ostatak ljetne festivalske sezone. Upad na festival je besplatan!

V. S.


Festival vjetra na Jarunu


3 Strijele Surf Party

Tagged: , , , , , ,