Wine and Jazz Summer u Peperu

Wine and Jazz Summer ciklus je od ukupno četiri mini-vinska festivala kojima se Zagrebu predstavljaju različite vinske regije.U subotu, 1. srpnja posjetitelji su imali priliku uživati u vinima Istre, družeći se s predstavnicima vinarija Romeo, InSylvis, Bažon, Agris i Novacco.

Sljedeći susret vinara i vinoljubaca zakazan je za četvrtak, 6. srpnja u 18 sati kada na terasi Pepera u Margaretskoj ulici u Zagrebu gostuju vinarije Lovrec, Kocijan, Solum, Horvat i Sibon pjenušci. Još dva vinska druženja – s plešivičkim proizvođačima pjenušca i vinarima Slavonije – na rasporedu su 13. i 20. srpnja.

Opušteno i ugodno druženje s vinarima, uz pijuckanje vina u zagrebačko ljetno predvečerje, dodatno uljepšava živa jazz svirka. Iza svih kombinacija jazza i vina u projektu Wine and Jazz Summer stoji Borna Šercar, priznati hrvatski perkusionist i dobitnik nekoliko Porina.

Iz udruge Vinoljupci ističu kako je jedan od glavnih ciljeva ovog projekta dekonstruirati imidž elitizma vezan uz vino i vinske manifestacije te omogućiti svim ljubiteljima vina uživanje u dobroj kapljici i ugodnoj atmosferi.

I. L.


Vinoljupci u Kurelčevoj


 

Vinoljupci opet u Tomićevoj ulici


Borna Šercar: Koncert uz jazz vino

Tagged: , , , , , , , ,