Wine EnoGASTRO VIP Event 2022

Nakon detaljnog planiranja i dogovaranja, posloženi su termini za ovogodišnje evente namijenjene HoReCa sektoru – ugostiteljima, hotelijerima i njihovim djelatnicima.
Organizator Dantes Begić i tim agencije Ricerca Mercato sa svojim vrhunskim govornicima već šestu godinu zaredom ovu vrlo lijepu priču ‘pričaju’ diljem Hrvatske i do sada su ‘ispričali’ tj. organizirali 22 vrlo lijepa eventa u raznim destinacijama kao što su Rijeka, Split, Poreč, Zadar, Vodice, Brtonigla, Zagreb, Šibenik, Makarska, Opatija i Novalja. Tradicija se nastavlja i ovaj bogati enogastronomski događaj, koji ima svoju autentičnost i posebnost , bit će organiziran u pet vrhunskih eno gastronomskih destinacija.

Destinacije, hoteli, termini, govornici, programi kao i partneri izlagači su izvrsni i očekuje se jako dobar odaziv gostiju i HoReCa uzvanika.

Ove godine termini, gradovi i hoteli domaćini su:
Zadar Falkensteiner Hotel & Spa Iadera ***** 15.ožujak
Split Safir Hotel Amphora **** 17.ožujak
Zagreb Maistra Hotel Westin ***** 24.ožujak
Rijeka Hotel Bonavia Plava Laguna **** 29.ožujak
Novigrad Hotel & Restaurant Nautica **** 31.ožujak

Vrlo veliki naglasak je na hrvatskim lokalnim proizvođačima i promociji lokalnih enogastronomija kao i na edukaciji svih aktera našeg turizma. Posebnost događaja je i ta da su organizator Dantes i tim agencije Ricerca Mercato u suradnji s brojnim partnerima i izlagačima svojim gostima omogućili sve besplatno – od besplatnog ulaza, besplatno korištenje čaše (bez kaucije i bonova), besplatne razne radionice i edukacije te besplatno sudjelovanje u Cooking showu.

Glavni ciljevi eventa su edukacija HoReCa sektora tj. ugostiteljsko-turističke struke (djelatnika – menadžera hrane i pića, konobara, sommeliera, kuhara, barista…) i proizvođača vina i raznih delicija te njihovo međusobno poslovno povezivanje, kao i podizanje razine znanja, kvalitete ponude i usluge.

Gosti će moći uživati u enogastronomskim radionicama i prezentacijama koje će voditi vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, ugostitelji, barmeni, chefovi i baristi. Između predavanja i radionica, gosti će imati priliku degustirati proizvode svih izlagača te se s njima poslovno povezati i dogovoriti suradnju. Na samom kraju programa slijedi tradicionalna degustacijska edukativna Cooking Show večera sljubljivanja hrane i vina.

Potporu projektima obećali su i ove godine Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora. Eventi imaju i humanitarnu notu tako da će biti organiziran i humanitarni Cooking Show.

Od samoga početka vrlo velik je interes za eventima i partnera i uzvanika/gostiju te iz godine u godinu dodatno raste. Organizator će kao i do sada prvo ponuditi dosadašnje partnere, a svi potencijalno zainteresirani partneri i izlagači koji žele biti dio ovih lijepih evenata mogu se obratiti s iskazanim interesom i upitom direktno na email: [email protected]

P. R.


Tagged: , , , , , , ,