Wok by Matija: 10. rođendan na novoj lokaciji

Brojni ljubitelji woka s popularnim zagrebačkim chefom Matijom Nikolićem proslavili su 10. rođendan brenda Wok by Matija i otvorenje pete lokacije u Zapruđu.Kad se prije 10 godina prijavio na TV show ‘Masterchef’, Matija Nikolić nije sanjao kako će mu to otvoriti vrata gastro svijeta i da će nakon godina predanog rada postati jedan od najpriznatijih zagrebačkih wok majstora. On na jedinstven način sljubljuje popularni način pripreme hrane s namirnicama koje sam proizvodi ali i kupuje od lokalnih proizvođača.

Poseban hit su njegove nudle (noodles), tjestenine koje čine bazu većine wokova, a koje Matija sa svojim timom svakodnevno sam proizvodi u svom mini pogonu. Za sada su u ponudi klasične svijetle nudle iako Matija najavljuje i one tamne, koje će biti napravljene od crnila sipe.

‘Desetu godišnjicu slavimo na novoj lokaciji u Zapruđu, koja je ujedno i peta zagrebačka lokacija. Uvijek se trudim ponuditi nešto novo i drugačije, pa tako s toplim vremenom, na ovoj lokaciji ekskluzivno predstavljam i proljetne wokove u kojima će se naći meso zebre i klokana te puno povrća i zanimljivih kombinacija začina’, rekao je zadovoljno Matija.

Kako bi brojnim gostima pokazao koje sve okuse priprema za ljeto u Zagrebu, na otvorenju je ponudio brojne vrste wokova nastojeći pokazati kako se i za najzahtjevnijeg gosta može pronaći savršena kombinacija – vegetarijanska, s različitim vrstama mesa ili s teriyaki umakom.

Uzvanike je na terasi lokala glazbom 1980-tih zabavljao DJ Tom, a Matija i voditelj lokacije Zapruđe, Domagoj Požgaj, najavili su da je nakon pet lokacija (Maksimir, Prečko, Tkalčićeva, Središće, Zapruđe) pronađena je još jedna zanimljiva lokacija u Dubravi s kojom će se dodatno obilježiti wok ljeto u Zagrebu.

A. M. / Foto: Nikola Zoko


Tagged: , , , , , ,