Zabranjeno pušenje na platou MSU-a

Usprkos varljivom vremenu iznad Zagreba, kultna rock grupa Zabranjeno pušenje izazvala je pravi požar žestokom svirkom na platou Muzeja suvremene umjetnosti (MSU).Zabranjeno pušenje-MSUTime se nastavio uspješan niz subotnjih koncerata u sklopu ovogodišnjeg projekta Ljeta u MSU! koje su započeli Kawasaki 3p i Majke.

Povodom prvog nastupa u MSU frontmen grupe Zabranjeno pušenje, Davor Sučić, javnosti poznatiji pod umjetničkim imenom Sejo Sexon, izjavio je: ‘Zabranjeno pušenje je spremno za sve okolnosti pa tako i kišno vrijeme. Možda i bolje da smo nastupili u prizemlju MSU-a jer ovakvom svirkom i s malo grmljavine, mogli smo izazvati požar na krovu.’

Osim njihova premijernog nastupa u MSU, Zabranjeno pušenje ima još jedan razlog za zadovoljstvo , jer je njihov novi spot ‘Tri kile, tri godine’ izazvao veliki interes na osnovu aktualne teme o ‘kreditima u švicarcima’. To i ne čudi jer je Zabranjeno pušenje, koje je na glazbenoj sceni od 1980. godine, već odavno ostvarilo status pravih mahera u prikazivanju aktualne socijalne situacije.

Kupnjom ulaznice za koncerte kultnih bendova, posjetitelji imaju priliku i pogledati subotnje projekcije najnovijih filmova u Art-kinu Metropolis. Tako su se ove subote zabavili i nasmijali uz nagrađivanu španjolsku komediju ‘Život je lakši zatvorenih očiju’, koja je osvojila čak šest prestižnih nagrada Goya, uključujući one za najbolji film, redatelja i originalni scenarij. Cijena ulaznice, osim koncerta i filma, uključuje i posjet izložbi ‘Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse’, posvećenu velikanima iz Slovenije, Hrvatske i BiH koji su pohađali školu umjetnosti koja je 20. stoljeću dala izgled koji svijet nosi i danas.

Na Ljeto u MSU! sljedeće subote stiže Edo Maajka nakon kojeg slijedi Zoran Predin sa svojim Lačnim Franzom, zatim Laibach, te za kraj, 18. srpnja Električni orgazam. Stoga svi gladni kvalitetnih sadržaja i dobrog provoda imaju još prilike uživati u ljetnoj sezoni u MSU, a obzirom na ograničen broj ulaznica, potrebno je osigurati svoje ljeto u muzeju na vrijeme putem sustava Entrio.hr i na Entrio prodajnim mjestima, te na blagajni MSU-a. Cijena pojedinačnih ulaznica za koncerte su sljedeće: 79 kuna, osim Laibacha koji ima i dodatni program i stoga stoji 99 kuna.

M. L. / Foto: Jurica Galoić (Pixsell)


Kawasaki3P - MSU
Ljeto u MSU: Kawasaki3P i Majke
Tagged: , , , , , , , , , , ,