Zabranjeno pušenje: Radovi na cesti u Tvornici

Legendarno Zabranjeno pušenje održat će 22. ožujka koncert u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture kojim će promovirati novi album ‘Radovi na cesti’.
Zabranjeno pušenjeKrajem 1983. godine skupina klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku Drugu gimnaziju i dijelili istu ulicu, danas već legendarnu Ulicu Fuada Midžića u kvartu Koševo, započela je snimanje svog prvog albuma. Tada nitko nije mogao pretpostaviti da će taj album postati jedan od antologijskih kad je riječ o ex  Yu sceni. Riječ je, naravno, o albumu ‘Das ist Walter’ grupe Zabranjeno pušenje. Tri desetljeća kasnije Pušenje objavljuje svoj deseti studijski album pod nazivom ‘Radovi na cesti’, a odličan prijem prva dva singla – ‘Boško i Admira’ i ‘Ti voliš sapunice’ – potvrdili su da su i dalje jedan od nezaobilaznih bandova regionalne scene.

Kao uvod u koncert u Tvornici kulture je otvorena izložba ‘Novi primitivizam za početnike’ koja je do sada obišla mnoge gradove u regiji. Izložba je u početku imala pedesetak eksponata, a danas, zbog velikog doprinosa fanova grupe, koji su svoju arhivu odlučili podijeliti sa svima, njihov broj je premašio brojku 100. Tako se, između ostalog, može vidjeti tranzistor babe Atifa, volan autobusa koji su provozali Pišonja i Žuga, Amilin kućni ogrtač, portret doktora Džemidžića, prvu gitaru Seje Sexona i još mnogo toga. Izložba je postavljena do dana koncerta.

Tvornica

Pročitajte još: Zabranjeno pušenje: Besplatno skidanje albuma , Zabranjeno pušenje: CD i u fizičkom obliku , Zabranjeno pušenje: Ti voliš sapunice

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,