Zadar: Košarkaške zvijezde i mališani zaigrali na Forumu

Zvuk košarkaške igre i dječji smijeh odzvanjali su centrom Zadra. Jubilarni Kid’s Day, koji se u sklopu Zadar Basketball Tournamenta održava petu godinu zaredom, okupio je mališane i zvijezde turnira. Igrači Fenerbahçea, CSKA Moskve, Maccabi Tel Aviva, Olimpije Milano, Bayern Münchena i Liaoning Flying Leopardsa zaigrali su s najmlađim Zadranima na Forumu te tako stvorili uspomene za cijeli život.Na Forumu su svoje vještine pokazali Robin Amaize i Brandon Hobbs iz Bayern Münchena, Jeff Brooks, Simone Fontecchio i Dairis Betrans iz Olimpije Milano, Tarik Biberović i Yordan Minchev iz Fenerbahçea, John DiBartolomeo i Deni Avdija iz Maccabi Tel Aviva te Andrey Lopatin i Alexander Khomenko iz CSKA Moskve.

‘Oduševljen sam atmosferom u Zadru! Vidi se da ovdje mladi vole košarku i lijepo je vidjeti kada djeca ovako iskreno uživaju u svom sportu!’, izjavio je Andrey Lopatin iz CSKA i poručio mladim košarkašima: ‘Vjerujte u sebe, trenirajte naporno i radite na samopouzdanju, to je ono najvažnije za postati profesionalni košarkaš!’

Ova prilika za druženje i prenošenje košarkaških znanja i vještina jedan je od oblika popularizacije košarke, a upravo to je jedan od ciljeva Zadar Basketball Tournamenta.

‘Nevjerojatno je igrati s košarkašima koje inače gledam na televiziji. Pokazali su nam neke poteze i nadam se da ću ih i sam uskoro iskoristiti. Treniram košarku i želim biti profesionalac, tako da mi je ovo odlično iskustvo’, rekao je 16-godišnji Matić Antolović.

S. C. / Foto: Iva Perinčić


Tagged: , , , , , , , , ,