Zadar: Milenijska fotografija košarkaške lopte

Jedinstvena milenijska fotografija iz Zadra putuje u svijet. Na Pozdravu suncu 800 zadarskih studenata, školaraca i građana poziralo je fotografu Šimi Strikomanu zajedno formiravši veliku košarkašku loptu.
Čaroban prizor bez sumnje piše novu stranicu povijesti hrvatskog grada košarke, a najljepši je simbol najjačeg pripremnog turnira u Europi, Zadar Basketball Tournamenta koji se do nedjelje, 24. rujna igra u dvorani Krešimira Ćosića.

Zadarska košarkaška lopta 582. je milenijska fotografija Šime Strikomana i jedna od najvećih u karijeri ovog vodičkog fotografa. Veliko zajedničko fotografiranje posebno je oduševilo sudionike Zadar Basketball Tournamenta, a privuklo je i brojne znatiželjne turiste koji su svojim fotoaparatima s veseljem zabilježili ovaj povijesni trenutak.

Uz uzbudljive sportske utakmice u kojima ovog tjedna sudjeluju vodeći europski košarkaški klubovi Fenerbahce Dogus, Brose Bamberg, Himhki, Bayern Munchen, CSKA Moskva te domaćin KK Zadar, organizatori su pripremili brojna popratna događanja i izvan same dvorane. Uz milenijsku fotografiju, tu je i tradicionalni Kids’ Day se ove godine održava u suradnji sa školom košarke Zadar na obnovljenim košarkaškim terenima ŠC Višnjik u subotu u 10 sati. Tradicionalno, s djecom će igrati zvijezde iz svih klubova koji se natječu na turniru. Zadar Basketball Tournament ove godine ima i humanitarni karakter pa će sav prihod od prodanih ulaznica biti doniran Općoj bolnici Zadar.

A. N.

Tagged: , , , , , , ,