Zagreb Classic: Tonči Huljić i Zagrebačka filharmonija

Nakon što su udružili snage u netom zaključenoj koncertnoj sezoni Off ciklusa, Zagrebačka filharmonija i Tonči Huljić nastavljaju suradnju i nastupaju u četvrtak, 27. lipnja (21 sat) na festivalu Zagreb Classic.Koncert će otvoriti glavna tema iz ‘Igre prijestolja’ R. Djawadija te ‘Gabriel’s oboe’ E. Morriconea, a uslijedit će čak 20 glazbenih brojeva iz bogate Huljićeve pjesmarice, uključujući i hitove poput ‘Providence’, ‘Dva put san umra’ i ‘Ako te pitaju’.

Na koncertu će u novom orkestralnom ruhu zasjati i neki od Huljićevih najvećih hitova koje je napisao za Maksima Mrvicu, grupe Bond i Wild, kao i glazba iz čak 17 TV serija i filmova koju je ostvario u dosadašnjoj skladateljskoj karijeri.

Na otvorenoj pozornici Trga kralja Tomislava nastupit će veliki orkestar Zagrebačke filharmonije pod vodstvom maestra Mirana Vaupotića, potom Tonči Huljić i njegov Madre Badessa Band, vokalni ansambl One 4 te Akademski zbor Ivan Goran Kovačić. Koncert će dodatno atraktivnim učiniti artistica na svili Paula Šolc iz udruge Traumatic Arts.

B. Š. / Foto: Igor Kralj (Pixsell)Tagged: , , , , , , , ,