Zagrebački festival kave i čokolade

Zagreb Coffee & Chocofest – Festival kave i čokolade počinje danas 6. veljače u prostorima Hrvatskog društva likovnih umjetnika (bivša džamija) na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.Zagreb Cofee & Choco FestBez kava i čokolade ne možemo više zamisliti život. Sve generacije ljubitelja ovih slatkih i tamnih užitka ponovno će doći na svoje jer Zagreb od 6. do 9. veljače postaje glavni grad Carstva čokolade i kave! Na Zagreb Coffee & Chocofestu moći ćete vidjeti i (na)učiti kako se rade vrhunske čokolade i kave, igrati se njima, kuhati i degustirati ih, te kupiti brojne proizvode i pri tom se odlično zabaviti.

Atrakcije festivala bit će i svjetski poznati umjetnici. Karen Eland, talentirana slikarica iz SAD-a, među prvima u svijetu počela je slikati kavom i čokoladom. Njezina forma coffee art je sofisticirana tehnika slikanja vodom i espressom kojom pre-slikava neka od najpoznatijih djela likovne umjetnosti (Djevojka s bisernom naušnicom, Mona Lisa, Posljednja večera, itd.). Na festivalu će se predstaviti izložbom svojih radova te uživo slikati kavom i čokoladom. Albanac Saimir Strati jedan je od najpoznatijih svjetskih umjetnika iz područja tehnike mozaika. 2006. godine šokirao je svijet umjetnosti svojim gigantskim mozaikom Leonarda da Vincija koji je napravio koristeći umjetne nokte. 500.000 komada noktiju i 24 dana bilo je dovoljno da Strati dobije svog prvog Guinnessa. Za mozaik pod nazivom ‘Jedan svijet, jedna obitelj, jedna kava’ u kojem pet likova predstavlja pet kontinenata koristio je milijun zrna kave. Mozaik je imao promjer 25m2 i težinu od 140 kg. Saimir Strati će na festivalu uživo predstaviti proces nastajanja mozaika koje će raditi od različitih vrsta zrna kave.

PralineBit će organizirana i tradicionalna humanitarna akcija festivala, a ambiciozniji sladokusci i kavoljupci moći će se okušati u zabavnim nagradnim igrama te učiti u radionicama vrhunskih barista i majstora čokolade. Festival u subotu 8. veljače ostaje otvoren do ponoći pod nazivom ‘Groznica subotnje Coffee & Choco večeri’. A kakav bi to Festival bio bez prave gatare: sretnicima će sudbinu iz šalice proricati i profesionalna gatara iz kave Galina Dmitri koja će svima koji budu imali hrabrosti priopćiti neke zanimljivosti iz budućnosti… Festival će završiti u nedjelju 9. veljače s Dječjim danom na kojem će najmlađi uživati u izradi figurica od jestive ticino mase, te zabavnim čokoladnim čarolijama i vragolijama.

ZCCF

Tagged: , , , , , , , , , ,