Zagrebački učitelj svira pod vašim prozorom

U teškim vremenima koja su se nadvila nad njegov najdraži grad, zagrebački učitelj i kantautor Ivan Petranović (umjetničkim imenom Sebastian Doe) još je jednom dokazao koliko voli Zagreb.I ne samo da voli Zagreb – voli sve ljude i uvijek je spreman pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Ivan radi kao učitelj u OŠ Dr. Ivana Merza te je potaknut porukama vlastitih učenika, kojima nedostaje škola, došao na nesvakidašnju ideju – sjeo je na bicikl (živi u Hrvatskom Leskovcu), na leđa stavio gitaru i ukulele, ‘pedalirao’ do Zagreba i svirao vlastitim učenicima i njihovim roditeljima ispod balkona i prozora. Ovom predivnom ljudskom gestom, Sebastian Doe je izuzetno razveselio i iznenadio učenike, koji u vrijeme pandemije koronavirusa ne mogu izlaziti iz svojih kuća.

No, to nije sve – njegovu hvalevrijednu akciju su prenijeli brojni svjetski mediji (uključujući BBC) pa su se Sebastian Doeu počeli javljati znani i neznani ljudi. Koliko je njegovo srce veliko potvrđuje izjava: ‘Moj broj je 098 1686 278 i tko god želi (znamo se ili ne znamo) i želi da mu dođem svirati pod prozorom, neka mi SMS-om pošalje ime i točnu adresu! Nije bitno koji ste kvart – svi ćete doći na red!’.

Pod prozorima i balkonima većinom svira autorske pjesme, a obavezan dio repertoara je aktualan singl Sebastian Doea ‘Jako volim Zagreb‘ i njegova verzija na engleskom jeziku ‘I’m in Love with Zagreb‘.

S. M.


Tagged: , , , , , , , , , ,