Završen ljetni ciklus Doctor Nutrition Bara

Lipanjskom radionicom o ženskom zdravlju dr. Lejla Kažinić Kreho završila je ljetni ciklus predavanja o prehrani u Doctor Nutrition Baru u Zagrebu.Lejla Kažinić Kreho i Rosie KugliUz predstavljanje knjige ‘Prehrana 21. stoljeća za žene’ posluženi su alkalizirajući sokovi te jela od slanutka i cikle, koja uravnotežuju hormone. Po običaju, radionica je započela zdravicom uz ginger shot, sok od đumbira koji, osim što čisti ten, opušta krvne žile i na taj način može spriječiti migrenu.

Predavanje o ženskom zdravlju temeljilo se na knjizi ‘Prehrana 21. stoljeća za žene’ u kojoj je dr. Lejla Kažinić Kreho dala preporuke za uravnoteženu prehranu za žene od tinejdžerske dobi do menopauze. Kvalitetne bjelančevine i mnogo alkalnog povrća formula su za žene u razvojnoj dobi, a u plodnoj dobi žensko tijelo koje se priprema za trudnoću treba prehranu s dovoljnim količinama vitamina i minerala. U zreloj dobi mladenačka svježina može se održati hranom koja potiče dobro raspoloženje i djeluje protiv stresa. Tegobe menopauze ublažit će fitoestrogeni iz lanenih sjemenki, slanutka i graha.

U kratkoj prezentaciji predstavljene su i knjige dr. Lejle Kažinić Kreho, od prve ‘Prehrane 21. stoljeća’ objavljene 2009. godine, u kojima su znanstveno provjereni savjeti koji tek danas ulaze u primjenu. Nakon knjiga o prehrani za žene te za muškarce slijedile su ‘Moja mediteranska dijeta’ i ‘Dijeta 21. stoljeća’, u kojoj je opisan postupak liječenja metaboličkog sindroma, koji obuhvaća povišen krvni tlak, kolesterol i šećer. Metabolički sindrom naziva se i ‘bolest civilizacije’, jer su njegovi uzroci u suvremenom načinu prehrane s mnogo šećera, masnoća i bijelog brašna. Dr. Kreho je podsjetila da se metabolički sindrom ne može izliječiti lijekovima, već samo promjenom prehrambenih navika, a kada se vrijednosti tlaka, šećera i kolesterola uravnoteže, kao dugoročni način prehrane treba primijeniti mediteransku prehranu, koja se danas smatra najzdravijom na svijetu.

Kako među polaznicima radionica u ‘Doctor Nutrition Baru’ ima i muškaraca, dr. Kreho je podsjetila da se njezini savjeti o zdravoj prehrani redovito mogu naći u njezinoj kolumni u magazinu Men’s Health. U radionici o ženskom zdravlju sudjelovala je i Rosie Kugli, autorica ljubavnih romana, koja je dr. Kreho darovala svoju knjigu, ljubavni roman ‘Tajna prijateljice noći’.

Sandra Pocrnić Mlakar


Lejla Kažinić Kreho
Zdrava i lijepa u Doctor Nutrition Baru

Lejla Kažinić Kreho-antiaging radionica
Antiaging radionice u Doctor Nutrition Baru

Lejla Kažinić Kreho-Alkaliziranje
Nutrition radionica: Kako alkalizirati tijelo

Tagged: , , , , , ,